Mijn Pop-Uprestaurant: welke twee pop-ups worden genomineerd voor sluiting?

dinsdag, 29 april, 2014 - 15:19

Axels eerste halte is Gent, de pop-up die de laatste weken niet gespaard bleef van enige kritiek. Aangezien Maël nog steeds op stap is met de zaalverantwoordelijken, staat souschef Nico er alleen voor in de keuken. Zullen de gerechten die hij op het bord tovert tegenwicht bieden aan de snedige commentaar van Sergio Herman?

 Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant!

 

 

 

 

In Hasselt krijgen Deborah en Nathan vier uitgelaten zaalverantwoordelijken over de vloer. Tijdens de ladies night vloeit de champagne rijkelijk en lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Al is de één opvallend positiever op vlak van beoordeling dan de ander. Tussen het klinken, proeven en keuren door wordt ook de tactische oorlogsvoering steeds meer een feit.

De volgende halte van de vier zaalverantwoordelijken is Brussel. Hanne beseft maar al te goed hoe kritisch haar collega’s zijn en het angstzweet breekt haar dan ook op voorhand al uit. Kan ze haar zenuwen de baas? En kunnen de smaken die chef-kok Jaro op het bord tovert de lange wachttijden doen vergeten?

Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! Mijn Pop-uprestaurant! 

In Antwerpen gaat het bezoek van de geheime recensent niet onopgemerkt voorbij. Jeremy herkent Axel Colonna-Cesari meteen en voelt zich vereerd om voor hem te mogen koken. Al beseft hij niet welke gigantische impact de mening van deze man zal hebben op het verloop van Mijn Pop-uprestaurant!. Jeremy heeft dan ook andere katten te geselen. Door de afwezigheid van Noémie vervalt sommelier Max namelijk in zijn oude gewoontes. Jeremy kan niet anders dan maatregelen nemen.

Mijn Pop-uprestaurant!Mijn Pop-uprestaurant!

Nadat alle recensenten geproefd hebben van de verschillende pop-ups, breekt overal het spannende moment aan: de bekendmaking van de twee genomineerden. In Gent en Hasselt wachten ze de resultaten met een bang hart af, en ook in Brussel en Antwerpen in de stress voelbaar. Alleen Kortrijk kan dankzij de wildcard achterover leunen, al zijn Barbra en Stefaan enorm benieuwd naar wat hun collega’s te zeggen hebben. Hun ongezouten mening en die van de geheime recensent komen voor sommigen hard aan. Het mag duidelijk zijn: de strijd is nu echt begonnen…

 

Mijn Pop-Uprestaurant!, om 20:35 bij VTM.