Nancy scoort drie op drie in De MeesterBakker

donderdag, 24 mei, 2012 - 09:21

Elke, Lindsay, Jurgen, Ellen en Nancy: de 5 thuisbakkers die nog kunnen dingen naar de titel van De MeesterBakker, kregen in aflevering 7, op woensdag 23 mei 2012, heel wat anders voorgeschoteld: geen grammetje suiker kwam er in de drie opdrachten aan bod.  

Voor de eerste proef trokken de kandidaten en de jury naar de beste pizzabakker van het land in Ristorante Da Lino in Zaventem. Ondanks de beperkte ingrediënten van een pizzadeeg was het zonder recept vaak nattevingerwerk voor de kandidaten. Vooral Lindsay ging de mist in met haar overrezen deeg en sloeg er niet in een degelijke pizza uit de houtoven te toveren. Nancy verraste de jury en zichzelf dan weer met haar resultaat. “Ik voel me een echte Italiaan. Ik wil gerust nog zo’n 10 pizza’s maken”, zei ze enthousiast. 

Terug in het MeesterBakker-atelier mochten de bakkers zich storten op eender welk hartig gebak. Zowel Nancy, Ellen als Jurgen kozen voor een quiche met seizoensgroenten. Opnieuw was het Nancy die met het extra ingrediënt in haar kruimeldeeg – currypoeder – de beste punten scoorde. Ook Elke verbaasde de jury met oosterse kippenworstenbroodjes en een suikerloos zoetzuursausje. Lindsay ging voor pizzamuffins, maar vergat het bakpoeder. Na haar overrezen pizzadeeg, waren haar muffins nu niet genoeg gerezen.   

Drie proeven stonden er op het programma, waarbij de laatste voor de meesten de grootste uitdaging was: een zoet gebak zonder suiker, maar met stevia ter vervanging. Elke was duidelijk niet aan haar proefstuk toe terwijl Nancy vooral beroep deed op de natuurlijke suikers van appels en peren. Lindsay sloeg er dan weer niet in zich te herpakken. Door Bernard gedoopt tot ‘Miss Muffin’ serveerde ze naar goeder getrouw opnieuw een versie van deze mini-cakejes, maar kon ze daarmee opnieuw niet scoren.

Na drie mindere resultaten moest Lindsay dan ook afscheid nemen van de groep. “Ik heb alles kunnen tonen wat ik in huis heb en vertrek met een goed gevoel.” Het is Nancy die zich door haar feilloos parcours in deze aflevering voor één week MeesterBakker mag noemen.