Nathalie Meskens, Birgit Van Mol en Evi Hanssen tellen samen met Sandra af naar Rode Neuzen Dag

Sandra Bekkari en Nathalie Meskens
maandag, 26 november, 2018 - 10:33

Sandra Bekkari telt vanaf vandaag in Open Keuken af naar de grote slotshow van Rode Neuzen Dag, op vrijdag 30 november in het Sportpaleis en dat doet ze niet alleen. Ze nodigt drie straffe madammen uit: Nathalie Meskens, Birgit Van Mol en Evi Hanssen. Ook de gerechten krijgen een speciale ‘Rode Neuzen’-toets.  

De week wordt op maandag 26 november opperbest gestart met Nathalie Meskens én een praline van dadel en chocolade. Omdat Nathalie verzot is op de Thaise keuken, maken ze ook een veganistisch en glutenvrij hoofdgerecht: woknoedels met geroosterde cashewnoten. Het moeilijkste voor Nathalie is om geduldig te wachten tot alles klaar is om te kunnen proeven.

Dinsdag 27 november verwent Sandra Rode Neuzen-ambassadrice Birgit Van Mol met vezelrijke appel-mueslimuffins. Die kunnen perfect dienen als basis voor de ‘Funny Cupcake Challenge’.Terwijl de muffins in de oven staan, maken de dames een vegetarische bloemkoolcouscous met halloumi.

Ook woensdag 28 november is Birgit Van Mol te gast in de keuken van Sandra. Gezelligheid troef, want het is hapjesdag. Sandra en Birgit maken artisanale courgettecrackers met 2 dipsausjes – van rucola en paprika – en een klein, maar stevig maïssoepje

Op donderdag 29 november verwelkomt Sandra Evi Hanssen in haar keuken. Ze verrast haar gast met een papillot van rode poon, iets wat Evi eigenlijk niet zo graag eet. Daar probeert Sandra verandering in te brengen. Niets gezelliger trouwens om samen in de zetel te genieten van een snack. Sandra en Evi maken daarom ‘fancy’ popcorn, ideaal om van te snoepen tijdens bijvoorbeeld de slotshow van Rode Neuzen Dag. De slotshow kan je vanaf vrijdag 30 november om 20.40 uur volgen op VTM en een hele dag via Qmusic. 

Evi en Sandra sluiten de week in schoonheid af met runderreepjes met steak van rodekool en pastinaakpuree. Nadien klinken ze met een rode cranberry mocktail op Rode Neuzen Dag.

Meer informatie over Rode Neuzen Dag vind je hier.