Nieuw: de Bistronomie gids 2015-2016, 111 keer ongedwongen culinair tafelen

Nieuw: de Bistronomie gids 2015-2016, 111 keer ongedwongen culinair tafelen
dinsdag, 16 juni, 2015 - 10:28

De uitgevers kwamen ook met enkele nieuwe items door een eerste selectie in Wallonië toe te voegen. Verder krijg je een interessante lijst met trending Bistronomiespots in Nederland en werd deze editie voor de eerste keer in twee talen (NL/FR) opgesteld. De gids werd voorgesteld in de brouwerij Duvel-Moortgat in aanwezigheid van vele restaurateurs, pers en enkele gastsprekers. Deze overzichtelijke gids met toegankelijke culinaire adressen is vanaf deze week te koop via de website en in de winkel.

 

 

Wat is bistronomie?

Deze nieuwe uitgebreide Bistronomiegids brengt de Belgische top van de Bistro-Gastronomie samen in een gebruiksvriendelijk en funky boek. “Bistronomie”, een samentrekking van bistro & gastronomie, speelt volledig in op de hedendaagse wens naar ongedwongen culinair plezier. De vierde editie groepeert een uitgebreide selectie van bistro’s en complexloze restaurants in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. We zien alvast een hele reeks nieuwkomers in Vlaanderen met o.a. Bascule Berchem, Cachet de Cire in Oud-Turnhout, Ogst Hasselt, Oak Gent, ’t Vijfde Seizoen Aalter, Gramm in Brussel en Souvenir in Ieper. Wallonië krijgt in deze editie een eerste aanzet en zal volgens de initiatiefnemers Steve Engels en Johannes Denis, de volgende jaren nog meer aandacht krijgen. Dat ook een eerste keer naar Bistronomie in Nederland gekeken wordt is geen verrassing. Bistronomie gaat er hard en de meest originele concepten schieten er als paddenstoelen uit de grond. Deze editie bevat dan ook een lijst met 14 aanbevolen adressen in Nederland. Doorheen de nieuwe editie vinden we ook dit jaar weer enkele rake quotes en visies van ambassadeurs.

 

 

De website

Naast een zeer klassevolle gids op papier, is er ook de bistronomie.be website. Via de zoekmachine op de website kunnen digitale bezoekers in enkele klikken volgens hun criteria een bistronomie-restaurant opzoeken en zelfs voor een aantal restaurants onmiddellijk via een slim online systeem de beschikbaarheid raadplegen en een plaats reserveren in real time. Naast de website en de gids vormt Bistronomie een platform tussen de consument en de partners van het boek en worden samenwerkingen tussen de restaurant- en hotelsector aangemoedigd.

Bistronomie is een affiliatie in blijvende evolutie. Meer nog Bistronomie organiseert unieke events, zoals Bistronomische battles; wine versus beer, en “Bistronomie in the Sky”. Tijdens de lancering van de gids werd er alvast ‘Bistronomisch’ genoten! De gids werd voorgesteld door initiatiefnemers Steve & Johannes en nadien werden de gasten verwend door de catering van restaurant L’épicerie du Cirque, slager Luc De Laet en Kaasmeester Van Tricht. Brouwerij Duvel-Moortgat, A Taste Affair en S.Pellegrino zorgden voor de begeleidende dranken. 

 

 

 

 

Laat je verwennen bij één van deze leuke adresjes en haal Bistronomie in huis als perfecte handleiding voor je culinair avontuur.

 

Meer over Bistronomie