Nieuw: koken met bekende vrienden in de Keuken van Sofie

Pascal Braeckman en Sofie Dumont
maandag, 3 maart, 2014 - 09:18

Sofie Dumont: “Koken met vrienden is een hele beleving. Naast het lekkere eindresultaat, kom je ook heel wat van elkaar te weten door samen te koken: wat je graag en minder graag eet, waarom iets je lievelingsgerecht is, wat je grootmoeder vroeger altijd klaarmaakte,…” Gasten die de komende weken – in willekeurige uitzendvolgorde – alvast van de partij zullen zijn, zijn Kim Gevaert, Herman Verbruggen, Sean Dhondt, Dina Tersago, Christoff en vele anderen. In de loop van de week leren we samen met Sofie haar gasten beter kennen tijdens het koken. Bovendien ontdekken we samen met het bekende gezicht nog meer geheimen van Sofies gezonde, lekkere keuken.

Deze week: Sofie kookt met Pascal Braeckman

De Keuken van Sofie opent de deuren voor gasten vanaf nu maandag 3 maart 2014 om 18.05 bij VTM. De eerste gast van Sofie is de bekendste klankman van Vlaanderen: Pascal Braeckman. Hij werkt niet alleen vanuit de kofferbak van Koen Wauters en Tom Waes, maar is al van bij de start ook de vaste klankman van De Keuken van Sofie. Dit keer geeft Pascal zijn hengelmicrofoon aan een collega en gaat hij naast Sofie staan om voor het eerst samen met haar te koken. Ze maken onder meer matambre (Argentijnse vleesrollade) met chimichurri saus en rode kool met spruitjes, boerenworst en aardappelen.

Tijdens het koken vertelt Pascal honderduit waarom hij zo zot is van matambre, hoe hij het gerecht heeft leren kennen én waarom hij boerenworst, rode kool en spruitjes telkens weer associeert met ‘thuiskomen’. Zalm en asperges zijn twee ingrediënten die Pascal eigenlijk niet lust, maar Sofie probeert hem van gedachten te doen veranderen met haar zelf gerookte zalm en gebakken asperges. Benieuwd of klankmannen kunnen koken, zonder zich te verbranden…

Er zijn ook nieuwe dagelijke thema's

Om de bekende gasten in Sofies keuken beter te leren kennen op culinair vlak, maar ook daarbuiten, heeft Sofie vijf nieuwe dagelijkse thema’s gekozen:

Op maandag koken Sofie en haar gast op grootmoeders wijze. Ze maken samen een gerecht dat de gast doet terugdenken aan zijn of haar jeugdjaren: pure nostalgie. Sofie tracht het gerecht helemaal na te maken zoals het toen was of voegt er haar eigen toets aan toe. Op dinsdag gaat Sofie de uitdaging aan met de smaakpapillen van haar gast voor het thema: Lust ie ’t of lust ie ’t niet?! Groenten, vlees of vis waar de gast een hekel aan heeft, maakt Sofie klaar op een manier die de bekende vriend nooit voordien geproefd heeft. Op het einde van de aflevering breekt het moment van de waarheid aan: lust’ ie/ze het, of lust ie/ze het nog altijd niet? 

Op woensdag wil Sofie weten welke maaltijd zijn of haar gast doet watertanden. Ze maken samen zijn of haar lievelingsgerecht klaar, terwijl hij of zij vertelt waarom net dit gerecht zo lekker is en met wat hij of zij het associeert. Bovendien voegt Sofie er nog een origineel ingrediënt aan toe, in de hoop dat het bekende gezicht deze versie nóg beter vindt dan de originele.Op donderdag gaat Sofie de exotische toer op. Haar gast vertelt uitgebreid over zijn culinaire hoogte- en dieptepunten op reis, terwijl ze samen het exotisch gerecht klaarmaken waar hij of zij helemaal weg van is. Vrijdag blijft de dag van de zoete zonde in De Keuken van Sofie. Ze verliest zich samen met de bekende gast in een heerlijk dessert naar zijn of haar keuze, of Sofie laat zich helemaal gaan en verrast haar gast met een origineel en voor de gast onbekend dessert.

Deze week bij De Keuken van Sofie:

  • Op maandag 03/03: Op Grootmoeders wijze - Rode kool met spruitjes en boerenworst en aardappelen.
  • Op dinsdag 04/03: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Gerookte zalm met gebakken asperges.
  • Op woensdag 05/03: Lievelingsgerecht - Sint-Jacobsvruchten met witloof, spruitjes en bloedworst.
  • Op donderdag 06/03: Op reis - Matambre met chimichurri saus.
  • Op vrijdag 07/03: Zoete zonde - Pannenkoeken comédie française.

De culinaire voorkeuren van Sofie en haar bekende vrienden zie je elke weekdag om 18.05 bij VTM. De recepten vind je elke avond op VTMKoken.be, niet toevallig de lekkerste plek van Vlaanderen.