Nieuw kookboek Pascale Naessens: Mijn Pure Keuken 2

vrijdag, 23 september, 2011 - 11:13
kookboeken

Pascale was vroeger topmodel. Ze moest voortdurend op haar lijn letten, met het gekende jojo-effect van dien. Om gezonder te gaan leven verdiepte ze zich in de dieetleer, en begon ze eigen recepten te creëren, die geproefd en bejubeld werden door haar man Paul Jambers.

Haar dieet, maar zo mogen we het eigenlijk niet noemen, zeg maar levenswijze, is gebaseerd op het wetenschappelijk feit dat de combinatie van bepaalde soorten voedsel een slechte reactie in je lichaam veroorzaakt, met de gekende gevolgen van dien: verdikken, opgeblazen gevoel, gezondheidsproblemen… In haar 2de boek legt ze de principes, gespekt met wetenschappelijke achtergrondinformatie, klaar en duidelijk uit. Die principes worden meteen in de praktijk gebracht met recepten van heerlijke, eenvoudige gerechten.

Geen sprake dus van dieetproducten, calorieën tellen en honger lijden, maar smaakvolle keuken met verse, goede producten. Bij elk recept staat ook een tip met de heilzame werking en de juiste bereidingswijze van de hoofdingrediënten. Pascale is ook van het principe dat je geen uren in de keuken hoeft te staan om lekker te koken, en daarom heeft ze een hoofdstuk gewijd aan ‘koken voor vrienden’, boordevol zalige recepten met tips wat je op voorhand kan klaarmaken, zodat je meer tijd bij je gasten kan doorbrengen. Want koken en eten, dat moet puur genieten zijn!

Puur Genieten 2 ligt vanaf vandaag in de boekenwinkel.

In het najaar zal Pascale Naessens te zien zijn in het kookprogramma 'Mijn Pure Keuken', waarin ze recepten uit het kookboek zal klaarmaken.