Nieuw Koreaans cateringconcept: MOKJA!

donderdag, 3 oktober, 2013 - 14:31

MOKJA! Dat betekent letterlijk ‘Let’s eat!’, en dat is ook wat je doet: je schuift per 4 aan een speciale ‘barbecuetafel’ met ingebouwde grill, en grillt individuele porties vlees, vis en groenten. Daarbij komen ‘banchan’, dat zijn verschillende bijgerechtjes om te delen, zoals kimchi, een typisch Koreaanse gefermenteerde koolsalade. Daarbij wordt ‘soju’ gedronken, een Koreaanse likeur op basis van rijst.

Op de tafel verschijnt een schaaltje vlees en vis per persoon, verschillende slabladeren en de verschillende ‘banchan’. Je bakt zelf je stukje vlees of vis, dat je behendig omdraait met eetstokjes of een tangetje, en terwijl neem je een blaadje sla klaar. Hierop schik je een stukje gebakken vlees, rijst en werk je af met wat chili, knoflook en saus. Dit rol je op tot een kleine wrap en eet je in één hap op. Een leuke en nieuwe manier voor ons van eten! En vooral: erg smaakvol!

MOKJA! kan je zelf gaan ontdekken op verschillende locaties, of je kan ze ook tot bij jou laten komen voor een echte Koreaanse thema-avond.

Meer info vind je op mokja.be.

Ae Jin Huys, de bezielster van MOKJA!

De Koreaanse barbecue

Vlees en vis om te bakken

Vlees bakken

Hapklaar!