Nieuwe data Antwerpen Proeft en Limburg Proeft bekend: 15 mei tot 18 mei 2014 en 6 juni tot 9 juni 2014

donderdag, 26 september, 2013 - 17:50

Zowel de verhuizing van Antwerpen PROEFT naar evenementensite Waagnatie op het Eilandje - dé Antwerpse stadswijk in opkomst - als de gastronomische upgrade van Antwerpen PROEFT waren in mei 2013 een schot in de roos. Een affiche met meer Michelinsterren en meer grote namen uit Gault&Millau zorgde voor uitverkochte restaurants en unaniem positieve reacties bij bezoekers en deelnemers.

Organisator Ward Ramaekers: “Driesterrenchef en tv-gezicht Sergio Herman presenteerde op de 7de editie van Antwerpen PROEFT in première én in exclusiviteit zijn nieuwe Antwerpse restaurant La Chapelle. Vlaamse tv-ster Nathalie Meskens schitterde met haar restaurant Yam Thai, net zoals Belgiës chocoladetrots Pierre Marcolini, tweesterrenchef Viki Geunes van ’t Zilte in het MAS en publieksfavoriet Wouter Keersmaekers met De Schone van Boskoop. En dat is maar een kleine greep uit wat allemaal te beleven en te proeven viel.”

Ramaekers: “Maar ook de lancering van Limburg PROEFT op toplocatie Kolonel Dusartplein in Hasselt bleek in juni 2013 een voltreffer, met opnieuw niets dan lovende kritieken en uitverkochte deelnemers.” Ambassadeur van Limburg PROEFT is Peppe Giacomazza, chef-kok van het internationaal gerenommeerde restaurant La Botte.

Sterrenzaken als Innesto (chef-kok Koen Verjans) en Magis (aanstormend talent Dimitry Lysens), chef-kok Giovani Oosters en Chocoladehuis Boon gaven kleur aan de 1ste editie van Limburg PROEFT, samen met geslaagde kandidaten van VTM’s Mijn Restaurant! Lucie & Jimmy en Undici. De druk bijgewoonde persvoorstelling van de nieuwe Limburgse culinaire hoogmis had plaats in tweesterrenrestaurant Slagmolen van gastronomische referentie Bert Meewis.

Afspraak dus op de 8ste editie van Antwerpen PROEFT (van donderdag 15 tot zondag 18 mei 2014) en de 2de uitgave van Limburg PROEFT (van vrijdag 6 tot maandag 9 juni 2014, pinkstermaandag).