Nieuwe editie Jong Keukengeweld

woensdag, 25 september, 2013 - 10:49

Dit jaar heeft de jury 45 jonge chefs geselecteerd. Met Jong Keukengeweld tonen we aan dat Vlaanderen culinair en hip is. Bedoeling is dat de chefs nog meer culinaire toeristen of foodies naar onze bestemming lokken. Met de 45 chefs biedt Vlaanderen Lekker Land een echte staalkaart van Vlaams culinair toptalent aan.

Om ons op culinair vlak te onderscheiden van de ons omringende landen, zetten we in op het enorme potentieel aan jonge beloftevolle chefs. Met deze jonge chefs geeft Vlaanderen een gezicht aan onze jonge culinaire dynamiek”, vertelt Vlaams minister voor Toerisme Geert Bourgeois.

Onze eet-, drink- en tafelcultuur is er één om terecht trots op te zijn, met niet alleen de vele, bekende chef-koks die al jaren in het vak zitten, maar ook een pak jonge keukentalenten. Vlaanderen is de bakermat voor de ontwikkeling van de betere gastronomie. Het is opvallend hoeveel ontzettend goede chefs er op de kleine Vlaamse oppervlakte actief zijn. Veel van hen zijn jonger dan 35 jaar en dat is uniek. Een vakjury heeft voor de 5de keer alle jonge chefs uit Vlaanderen en Brussel gescreend op creativiteit en kwaliteit.

Ook dit jaar krijgen jongeren van 18 tot 30 jaar de kans om voor € 45 de sfeer op te snuiven in een gastronomisch restaurant. Voor dit bedrag krijgen ze een driegangenmenu van topkwaliteit aangeboden, water en aangepaste wijnen of bieren inbegrepen. Alle info vind je hier.