Nieuws: vanaf 15 oktober krijgt Antwerpen zijn eigen foodmarket, de Mercado!

Nieuws: vanaf 15 oktober krijgt Antwerpen zijn eigen foodmarket, de Supermercado!
dinsdag, 4 oktober, 2016 - 14:22

België krijgt z’n allereerste foodmarket. Het oude postkantoor op de Antwerpse Groenplaats is het decor voor Mercado. De plek belooft een foodieheaven te worden waar je de hele wereld proeft, nieuwe smaken ontdekt en kennis maakt met cutting edge producten en gerechten. Snelle eters kunnen er terecht voor een Malaysian streetfood in een bananenblad, foodies gaan er op zoek naar de perfecte dessertpairing en nieuwsgierige eters proeven aan elk standje iéts.

De iconische locatie krijgt een unieke en gezellige sfeer. De oorspronkelijke elementen van het oude postgebouw bleven behouden. Zijbeuken werden wandelgangen en de oude postloketten werden omgebouwd tot eetplaatsen, waar je niet meer aan postzegels likt maar aan je vingers. Er werd gewerkt met marmeren toogbladen, gouden en pastel accenten en hangende verlichting met planten. Het geheel oogt chic, maar ook warm en toegankelijk. Dertien foodstands, een wijn-, koffie- en cocktailbar, één hoofdbar, een bloemenstand en een shop vullen de food market van Mercado.

In Mercado zien nieuwe concepten als BoxBirds en Bubble Wafle het daglicht. Achter Mixco, Yalla Yalla en Malar’s Kitchen staan jonge mensen met wereldse roots. Bij andere foodstands draait het dan weer om een het pure product, zoals bij Bufala en Karnivoor. Er is een gebalanceerd aanbod van zowel vlees, vis en vegetarische gerechten àls hapjes en dessert.

 

 

Burgemeester, een bisschop, de rechtbank en De Post

Het unieke gebouw werd in 1509 gebouwd. In de zestiende eeuw was het de residentie van een burgemeester, terwijl de bisschop er in de zeventiende eeuw een pastoraal college naartoe bracht. Van 1819 en in 1877 zetelde de rechtbank van eerste aanleg in het gebouw. In 1878 werd het pand heropgebouwd en nam De Post er zijn intrek. Tot 2015. Toen verhuisde de postloketten naar de Antwerpse Eiermarkt. Sindsdien staat het gebouw leeg. Intussen is het gebouw een beschermd monument. Zo mag aan de gevel, dat trouwens een echte herkenningspunt is in de Antwerpse binnenstad, niet worden geraakt.

 

Opening: 15 oktober