Ontdek alles over de smakelijkste week van het jaar!

vrijdag, 25 oktober, 2013 - 14:46

Het (letterlijke) vlaggenschip van De Week van De Smaak is dit jaar De Smaakboot. Een perfecte combinatie van water & vuur: 10 topchefs zullen elke dag een traject afleggen langs de Vlaamse waterwegen, en een unieke lunch bereiden voor veertig passagiers. Het hoofdingrediënt daarbij is witloof, onze nationale trots. Aan boord zal ook een biersommelier aanwezig zijn, voor de perfecte Belgische bierpairings. Onlangs kon je tickets winnen voor De Smaakboot via VTM Koken, maar die begeerdeinstapkaarten zijn ondertussen uitgedeeld. Wil je toch nog een allerlaatste plaatsje bemachtigen? Waag hier je kans…

VTM Koken zal aanwezig zijn bij de eerste afvaart in Zeebrugge, met sterrenchef én boegbeeld Kobe Desramaults van In De Wulf en culinair journaliste Dorien Knockaert. Een uitgebreid verslag lees je uiteraard binnenkort op vtmkoken.be!

De Week van de Smaak heeft niet alleen zijn eigen smaakboot, maar ook een eigen Stad van de Smaak, en dit jaar is dat Brussel. Want wie Brussel zegt, zegt: een waslijst aan culinaire iconen en inspiratiebronnen, een mix van nationaliteiten en culturen, een giga-aanbod van toprestaurants, lokale en internationale keukenspecialiteiten. Ruim genoeg voorhanden dus om Water & Vuur uit te spelen en verenigen.

Wie tot rust wil komen aan het water, een vurig feestje wil bouwen, lekker wil eten of zich op vakantie wil voelen in eigen (hoofd)stad, doet er goed aan zijn oog op Brussel te laten vallen.

Eén van de hoogtepunten van De Week van de Smaak wordt ongetwijfeld Grill Kanal: Op 20 november slijpen tien Brusselse verenigingen de messen in de Abattoir in Anderlecht. Niet om te slachten, wel om te grillen. Van 12 tot 15u maken zij tijdens Grill Kanal hun versie van de brochette op professionele grilltoestellen. Multicultureel, verrassend en buitengewoon lekker: maar er kan er maar één de lekkerste zijn. Tijdens het evenement kan het publiek stemmen op hun favoriete brochette, maar ook een professionele jury onder leiding van David Martin (La Paix) velt haar oordeel. Wil jij jouw smaakoordeel komen vellen over de verschillende brochettes? Kom op woensdag 20 november van 12:00 tot 15:00 naar de Abattoir in Anderlecht, en maak zelf kans op een professionele grill!

En dan zijn er nog honderden smakelijke activiteiten die je kan ontdekken in heel Vlaanderen, tijdens De Week van De Smaak. Wat dacht je van een workshop ‘koken met algen’, een ‘stoofpotje met water en vuur’, een introductie in de wondere wereld van whisky, een bezoek aan het Museum van de Gueze? De mogelijkheden zijn legio, als het maar water en vuur geeft!

Het volledige programma ontdek je op de website van De Week van de Smaak!