Ontdek de Arbequina olijfolie

dinsdag, 21 mei, 2013 - 20:30

In 1997 hebben Xavi Buil en Anna Cuadrat een zaak geopend voor terroirproducten, Priorat Natur. Zij selecteren de beste natuurproducten en verwerken de producten op een ambachtelijke manier met als doel wereldwijd de kwaliteit van de producten uit Priorat aan te tonen. Daarnaast verkopen zij ook nog droge vruchten zoals amandelen, hazelnoten en walnoten. Priorat Natur levert de Arbequina olijfolie aan topchefs zoals Sergio Herman en Gert De Mangeleer.

De Arbequina olijf heeft een fruitige smaak en is een echt streekproduct dat als basis gebruikt wordt in de Catalaanse keuken.

De olijf  wordt gebruikt voor de productie van olijfolie, een olijfolie met een lichtgele tot groene kleur en een bittere, fruitige smaak.  De olijven worden met de hand geplukt en dezelfde dag nog geperst, dit zorgt ervoor dat de olijfolie een hoge kwaliteit heeft met een lage zuurgraad.

De Arbequina olijfolie wordt voornamelijk gebruikt bij het bereiden van salades en gemarineerde gerechten, maar ook bij visgerechten of als vervanger voor boter bij aardappelpuree. Vaak wordt de Arbequina olijfolie gemengd met muskaatazijn, cabernetazijn, of sherryazijn.

De olijfolie kan je niet enkel in iedere Spaanse delicatessenzaak terugvinden, maar eveneens bij speciaalzaken in België of je kan de olijfolie aankopen via het internet.