Ontdek de nieuwe kooktechnieken

moderne keuken
dinsdag, 7 mei, 2013 - 20:30

De röner

De röner is één van de nieuwe en moderne kookmethodes die ervoor zorgt dat je eerder klaargemaakte producten of vacuümgetrokken producten gemakkelijker kan opwarmen zonder dat de producten uitdrogen.

Dankzij het vacuümkoken behoud en bevorder je de smaken en aroma’s van de producten. Daarnaast kan je door de tijd-temperatuur-tabel altijd rekenen op een perfecte bereiding.

De vacuüm-machineMet de vacuüm-machine kan je voedsel verpakken in een vacuümzak of vacuümdoos. Doordat de lucht in een vacuümzak is weggezogen, kan het water niet verdampen en houdt het voedsel zijn natuurlijke smaak en structuur. Bovendien voorkom je uitdroging en een groei van bacteriën want zonder lucht kunnen bacteriën zich niet vermenigvuldigen en verspreiden.  

Knapperige etenswaren zoals chips, krackers, koekjes en dergelijke kan je ook vacuüm verpakken, deze blijven langer hard. Kortom, de houdbaarheid wordt dankzij de vacuüm-methode verlengd.

De stoomovenEen opkomende kooktrend is koken met de stoomoven, een gezonde en gemakkelijke manier om gerechten te bereiden.  Bij het koken met stoom blijven vitamines, mineralen, smaak, geur, kleur en sappen beter behouden dan bij het koken in water. Dat is te verklaren door het zachte aspect van de stoom die het voedsel en de smaak ervan minder zwaar aantast. Vlees blijft zo mals na het stomen, en vis blijft zijn structuur behouden zonder uit elkaar te vallen. De vochtige hitte voorkomt dat het voedsel uitdroogt.

De stoomoven is niet alleen geschikt voor vlees, vis, groenten en aardappelen maar je kan er ook gerecht mee opwarmen en zelfs eieren mee koken.

Meer info over stoomovens vind je hier.

De Green EggDe Green Egg is een kooktoestel dat je zowel binnen als buiten kan gebruiken. Het is een soort barbecue die ook geschikt is voor het bakken, braden, koken, roken en grillen van alle soorten vlees, gevogelte, vis, groenten, aardappelen, brood, pizza’s en dergelijke.

Door het warmtecirculatiesysteem blijft de smaak, geur en kleur van de voedingsmiddelen optimaal behouden.