Ontdek de wereld van culinaire websites

woensdag, 10 april, 2013 - 13:01

Eerst en vooral zijn Culy.nl en BBC Food twee grote inspiratiebronnen voor ons. Culy.nl is een Nederlandse website en je vindt er tal van recepten, kooktips en nieuwe trendy restaurants om te ontdekken. Daarnaast schenken ze ook veel aandacht aan trends in de kookwereld. Zo ontdekken we dat steeds meer mensen biologische producten kopen,  dat thee de laatste tijd meer in trek is dan koffie en dat de Franse brasseriekeuken momenteel razend populair is. Tot slot vind je op Culy.nl ook veel leuke kookgadgets, we zouden ze allemaal graag hebben: van chocolade onderleggers tot leuke iPhonehoesjes!

BBC Food is de kookwebsite van de bekende Britse TV-zender(s), waarop je alle informatie over de kookprogramma’s bij BBC kan vinden, en uiteraard nog veel meer. Een beetje zoals VTM Koken dus! 

Trouwens, wie een vlot mondje Engels spreekt (of begrijpt), moet zeker ook eens een kijkje gaan nemen bij Jamie Oliver en Taste:

The Naked Chef Jamie kennen we natuurlijk allemaal! Naast zijn alombekende TV-programma’s (waaruit je trouwens ook heel wat recepten bij ons kan vinden), heeft Mr. Oliver ook tal van eigen restaurants, en deelt hij de beste recepten, nieuwtjes en promo’s.

Wie nieuwsgierig is naar de Australische keuken, kan terecht op Taste. Australië is een smeltkroes van culturen, en dat uit zich dan ook in de keuken.  Op de site vind je vooral gerechten uit de Italiaanse, Thaise, Chinese en Mexicaanse keuken. En ook erg handige ‘how to’-filmpjes.

Tot slot is er nog de populaire social network site Pinterest, waar VTM Koken ook een account op heeft (volg je ons al?). Door zelf je interesse voor eten en drinken aan te geven, zal je worden doorverwezen naar heel wat culinaire websites of blogs. Je vindt er de mafste culinaire trends: wat dacht je bijvoorbeeld van chocoladecake met avocado of cocktails uit confituurpotjes?

Veel surfplezier, maar we zien je uiteraard ook graag terug hier!