Opnieuw gastronomische week in 'Met Vier in Bed'

vrijdag, 12 juli, 2013 - 17:37

Le Cor de Chasse - Aflevering 25 op maandag 15 juli 2013 om 21.00

Mario, oorspronkelijk afkomstig uit Vlaanderen, en de Franstalige Aurore uit Wallonië (beide 43 jaar) hebben elkaar leren kennen in de hotelschool in Spa. Al snel bleek dat hun passie een perfecte match vormde. Samen baten ze hotel-restaurant ‘Le Cor de Chasse’ uit in het Luxemburgse Wéris, een dorpje in de buurt van Durbuy. Aurore verzorgt de zaal en de 9 luxekamers, terwijl Mario zijn creativiteit in de keuken uit. En dat doet hij niet zonder resultaat. Enkele jaren terug werd hij immers beloond met een Michelinster. Zijn moleculair menu slaat zijn concullega’s met verstomming. Wanneer hij ook nog een dessert voorschotelt op basis van parfum, weten de anderen niet wat hen overkomt.

’t Hemelryck - Aflevering 26 op dinsdag 16 juli 2013 om 21.00

De 28-jarige charmante Hanneke runt samen met haar verloofde Christophe hun B&B ’t Hemelryck’ in het Antwerpse Grobbendonk. Christophe werkte eerst als consultant maar toen hij 4 jaar geleden de kans kreeg om de zaak over te nemen van de toenmalige eigenaar was de stap snel gezet. Het openen van de B&B zorgde voor nog een extra wending in zijn leven, want ongeveer een maand na de opening kwam Hanneke er eens ontbijten en het klikte onmiddellijk. Christophe heeft geen koksopleiding gehad maar staat met passie achter het fornuis, terwijl Hanneke voor de gastvrijheid en familiale warmte zorgt. Het koppel biedt 7 luxekamers aan en beschrijft hun zaak als een B&B met het comfort van een hotel.

Villa Bayard - Aflevering 27 op woensdag 17 juli 2013 om 21.00

In het landelijk dorpje Eben-Emael, vlak tegen de Nederlandse grens, staat de gerenoveerde burgemeesterswoning die sinds 2010 naar de naam Villa Bayard mag luisteren. Hilde (45) en Roel (54) hebben hun hart en ziel in deze chambre d’hôtes gestoken om de vroegere sfeer in het 19de eeuwse sprookjesachtige herenhuis nog meer aan te wakkeren. Het pand heeft 5 gastenkamers, volledig gedecoreerd met opgesmukte meubels van de vorige eigenaars. De passie van de vrouw des huizes is koken en dat  demonstreert ze graag aan haar gasten die ‘s avonds hun voetjes onder de tafel schuiven. Roel helpt waar hij kan en houdt zich graag bezig om de gasten een thuisgevoel te geven in hun B&B.

De Kerckhem– Aflevering 28 op donderdag 18 juli om 21.00

Erik (58) en Tessa (53) vormen een Nederlandstalig koppel dat al 10 jaar in België vertoeft, meer bepaald in het Haspengouwse Wijer-Nieuwerkerken. Het Toscane van het Noorden, is de thuisbasis van magistrale kastelen, bloeiende fruitbomen en een uitgestrekt wandel- en fietsnetwerk. Daar baten Erik en Tessa hun B&B De Kerckhem uit, vroeger de kasteelhoeve van een adellijke familie. Het gebouw was in 2000 nog helemaal verloederd maar met veel passie staken ze de handen uit de mouwen en maakten er een heus complex van. Maar liefst 10 kamers en 1 torenkamer hebben ze in de aanbieding. Tessa heeft een opleiding als kok gevolgd aan de hotelschool van Hasselt en verzorgt dus het culinaire gedeelte. Erik is haar rechterhand als gastheer van hun kasteelhoeve.