Oxfam-Wereldwinkels trakteren massaal op gratis choco

woensdag, 10 oktober, 2012 - 10:38

De pot op?
Tijdens de Wereldwinkeldag op zaterdag 13 oktober stellen de 230 Vlaamse wereldwinkels van 10 tot 17 uur hun ruime fairtradeassortiment voor aan alle geïnteresseerden. In de wereldwinkel vinden ze honderden kwaliteitsproducten. Allemaal fair trade, want een betere wereld smaakt ook beter.
Onder de slogan ‘De pot op? Geen probleem!’ stunten de wereldwinkels met hun chocopasta. "Wie op 13 oktober een lege chocopot – van gelijk welk merk – meebrengt, krijgt er een gratis pot Oxfam Fair Trade-choco voor in ruil", zegt Joris Rossie, algemeen directeur van Oxfam-Wereldwinkels.

Hoe choco de wereld verandert

Via de chocopasta brengt Oxfam-Wereldwinkels ook de problematiek van kinderarbeid in de cacaoteelt opnieuw onder de aandacht. Want dit is nog altijd een enorm probleem in West-Afrika. Fair trade doet hier iets aan: op die boerderijen gelden strenge sociale normen, en uiteraard kunnen gevaarlijke kinderarbeid en kindslavernij niet door de beugel. “Dankzij onze samenwerking met Oxfam krijgen de kinderen in Ivoorkust meer kansen. Bij elke aankoop in de Vlaamse wereldwinkels veranderen de levensomstandigheden hier”, zegt Mariame Touré, directrice van de Ivoriaanse cacaocoöperatie Kavokiva.