Paul Michiels ontroert tot tranen toe in De Keuken van Sofie

vrijdag, 19 februari, 2016 - 15:27

We starten op maandag met een gerecht uit zijn jeugd dat hij “Blauwe Jan met spek” noemt: stoemp met rode kool en spek. Ondertussen vertelt hij enthousiast over zijn lieve grootmoeder – Moeke Stans – die een café uitbaatte in Heist-op-den-Berg.

Dinsdag is een zeer bijzondere dag in mijn keuken, want tijdens het bereiden van onze spaghetti à la Paul, ontroert Paul me onverwacht tot tranen toe met een prachtige cover van wijlen David Bowie.

Woensdagavond maken we een heerlijke winterse minestrone van spruiten en Parmezaan. Spruiten is een van Pauls lievelingsgroenten. Hij helpt me gretig tijdens het koken, terwijl hij thuis normaal gezien Scrabble speelt terwijl zijn vrouw kookt. Tijdens het proeven kan Paul amper geloven dat hij dit gerecht eigenhandig gemaakt heeft.

 

 

Donderdag reizen we in gedachten naar het zonnige Kreta. Pauls dochter Lisa trouwde met een Griek en woont er intussen al jaren. We maken een moussaka volgens Lisa’s authentiek Kretenzisch recept. Wanneer de moussaka in de oven zit, zorgt Paul opnieuw voor een streepje muziek.

Vrijdag dompel ik Paul onder in de kunst van patisserie. Het enthousiasme waarmee hij aan het einde grote happen neemt van onze zelfgemaakte biscuit taartjes zegt meer dan 1000 woorden!

 

Veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

Maandag: Stoemp van rode kool met spek

Dinsdag: Spaghetti à la Paul

Woensdag: Minestrone van spruiten met Parmezaan

Donderdag: Moussaka uit Kreta

Vrijdag: Biscuittaartjes met mokka crème au beurre en amandelen