Peuzelweek met stand-up comedian Bart Vanneste in De Keuken van Sofie

donderdag, 12 mei, 2016 - 15:31

We beginnen op maandag met een nostalgiegerecht: konijn à la mama Mauricette, want zijn mama kan als de beste konijn klaarmaken. Wanneer het gerecht voor zijn neus staat, kan hij niet wachten met aanvallen.

Dinsdag ga ik aan de slag met ingrediënten die hij niet lust. Bart is duidelijk: “warm fruit: allez how!” Daar heeft hij het allesbehalve op begrepen. Ik wil hem hier toch van overtuigen met ons enige dessert van de week: gefrituurde bananen en gekarameliseerde ananas met rum. Een risico, maar eind goed al goed?

Woensdagavond maak ik mijn eigen “peuzelversie” van paling in ’t groen, het favoriete gerecht van Bart. Ondertussen legt hij uit hoe klein het verschil is tussen rockers en stand-up comedians. Zo is zijn jeugddroom om rockzanger te worden eigenlijk alsnog uitgekomen. ;-)

 

 

 

Daarna staat er Indisch op het menu, want dankzij een kotgenoot uit Bangladesh leerde Bart de Indische keuken kennen. We bereiden tandoori kippenbouten met ui en limoen. Wanneer hij de kip inmasseert met de eerste marinade wordt hij “vree stil”.

Op vrijdag dwaalt Barts concentratie wat af, al weerhoudt dat ons niet om in schoonheid te eindigen met een plaatje van een tapa: artisjok met ansjovisvinaigrette.

Heel veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

  • Maandag: konijn à la mama Mauricette
  • Dinsdag: Thaise fingerfood: gekarameliseerde ananas en gefrituurde banaan met dip van rumrozijntjes
  • Woensdag: gebakken paling in ’t groen
  • Donderdag: tandoori kippenbouten met ui en limoen & chapati
  • Vrijdag: artisjok met ansjovisvinaigrette