Piet Huysentruyt opent met veel ambitie nieuw restaurant

donderdag, 28 februari, 2013 - 11:39
restaurants

In het verre verleden opende Piet Huysentruyt samen met zijn vrouw een restaurant in Wortegem-Petegem, nl. "Piet Huysentruyt", een toprestaurant met één Michelingster en een 17/20 in de Gault-Millault. Nadien verhuisde hij naar Frankrijk en opende hij daar het restaurant "Le Lutin Gourmand". Intussen is Piet Huysentruyt al jaren televisiekok maar toch gaat hij de uitdaging aan om opnieuw een toprestaurant te open.

Hij zal een nieuw restaurant openen in hetzelfde pand als "Le Lutin Gourmand", uiteraard wel in een totaal vernieuwd interieur in een Frans-Vlaamse stijl. Momenteel zijn de verbouwingen volop aan de gang en vermoedelijk zal het restaurant openen in juni 2013.

Uiteraard zal Piet Huysentruyt nog steeds actief blijven als televisiekok en dit zorgt ervoor dat hij niet alles alleen gaat doen, hij zal worden bijgestaan door chef Wouter van der Vieren. Hij zal de topchef worden en een team van 4 jonge koks gaan leiden.

Over de toekomst van het restaurant is Piet zeer nuchter, toch hoopt hij een nieuwe Michelinster te kunnen veroveren.

Meer informatie omtrent dit avontuur van Piet is nog niet gekend, maar dit zal wellicht nog volgen.

Aanstaande zondag start het nieuwe seizoen van SOS piet en is hij wekelijks op zondag aan het werk te zien om 17u55 bij VTM. Veel kijkplezier!