Pieter Timmers zonder Speedo in De Keuken van Sofie

vrijdag, 5 februari, 2016 - 15:36

Op maandag beginnen we met tongskes en gegratineerde bloemkoolstoemp. Zijn oma kon dit als de beste klaarmaken: ze haalde de vis eerst door een ei voordat ze hem bakte, waardoor Pieter het ‘eikesvis’ noemde. ;-)

Dinsdag is voor Pieter een sprong in het diepe, want dan maken we een gerecht met witloof en mosselen, twee ingrediënten die hij echt niet lust. Je zal naar de uitzending moeten kijken om te zien welke eindscore Pieter hieraan geeft.

 

 

 

Woensdag krijg ik een hele nieuwe kant van mijn souschef te zien. Pieter droomt er blijkbaar van om ooit een bakkerscursus te volgen… Wij schieten alvast uit de startblokken met heerlijke cinnamons rolls.

Donderdag dromen we weg naar Rio en maken we samen ossenhaas – of beef tenderloin –met een typische Braziliaanse salade. Intussen kom ik eindelijk te weten wat al die atleten ’s nachts in het Olympische dorp eten.

 

 

 

We sluiten onze week af in schoonheid, want samen met Pieter maak ik een pre-Valentijndiner klaar. Zijn verloofde Elle is verzot op pasta met kreeftenvlees en een roomsausje en dat is ook exact wat er op het menu staat wanneer Elle mijn keuken binnenwandelt!

 

Veel kijk- en kookplezier!

 

X Sofie

 

Maandag: Zeetongetjes met gegratineerde bloemkoolstoemp

Dinsdag: Waterzooi van mosselen met knolselder en witloof

Woensdag: Cinnamon rolls

Donderdag: Brazilian beef tenderloin

Vrijdag: Vijgen en geitenkaas & Pasta met kreeftenvlees en tomatenroomsausje