Proeven van de buren slaat ook aan in België

Proeven van de buren slaat ook aan in België
maandag, 25 juni, 2012 - 17:06

Drie maanden geleden is het online platform www.thuisafgehaald.nl gelanceerd in Nederland en daar is het al een groot succes. Nu begint dit Nederlandse initiatief binnen te druppelen in Belgie. Thuisafgehaald maakt het delen van maaltijden met buurtgenoten makkelijk. Het principe is vrij simpel: men kookt vaak te veel en heeft een paar porties over. Deze zet men gratis op de website (tegen inkoopprijs) en de buurtbewoners krijgen automatisch een mailtje met het heerlijke gerecht. Het is een lekkere manier om voedselverspilling tegen te gaan en de buurtbewoners te leren kennen.

Afhaalster Jolien: "Ik ben een zelfstandige met een eigen winkel en heb het daarom vaak erg druk en geen tijd om te koken. Ik zag het initiatief via Nederlandse vrienden op Facebook en ben het gaan promoten. Ik heb als eerste keer een heerlijke sugar snap soep afgehaald en daarna mijn buikje rond gegeten met een superhealthy schotel van gevulde courgette met gehakt, bruine rijst en olijfjes. Ik ben fan!"

Marieke Hart is initiatiefneemster van de website en is verheugd met de eerste stappen die zijn gezet in België. "Wij geloven erg in dit concept omdat het mensen in de buurt bij elkaar brengt, voedselverspilling tegengaat en het fantastisch is om makkelijk, goedkoop en lekker een maaltijd van je buren te kunnen eten." "Wij hopen dat ons initiatief ook in België een groot succes zal worden."