Regi steekt helpende handjes uit in De Keuken van Sofie!

maandag, 24 november, 2014 - 10:32

In Regi’s jeugdjaren at hij vooral verse en authentieke gerechten. Witlof met kaas en hesp, ‘stoempgerechten’ en aardappelen met groenten en vlees,... Volgens Regi allemaal klassieke, maar ook een beetje saaie keuken. Eén klassieker die hij al jaren niet meer gegeten heeft, is konijn met pruimen. Dat is uit den boze ten huize Penxten omdat het onherroepelijk op een veto van zijn vrouw Elke stuit. Op maandag 24 november maakt Sofie een variant klaar voor hem: konijn met peren, cider en kroketjes. Tijdens de bereiding ontdekken we dat Regi thuis de kok is en zelfs tot rust komt in de keuken.

 

 

De vraag is of de immer goedlachse DJ ook op dinsdag 25 november blijft lachen. Dan maakt Sofie een gerecht met ingrediënten die Regi niet lust. Sofie is oprecht verwonderd als ze hoort wat de ingrediënten van haar gerechten moeten zijn: Regi blijkt géén liefhebber te zijn van frieten en vleessauzen. Met veel plezier maakt Sofie voor hem onze nationale trots klaar: geflambeerde peperroomsaus met tournedos, zelfgemaakte mayo en perfect goudgeel gebakken frieten. Zou de The Voice Kids-coach zijn stoel omdraaien voor dit gerecht?

Op woensdag 26 november legt Sofie haar kookgast in de culinaire watten met zijn lievelingsmaaltijd. In het geval van Regi is dat een gerecht uit de exotische keuken en het liefst van al iets met fijne vis. Sofie maakt van de gelegenheid gebruik om haar souschef in te wijden in de betere kookkunst en geeft hem een snelcursus ‘veilig en efficiënt fileren’. Regi voelt zich daarbij alles behalve als een vis in het water en krijgt spontaan zweetparels op het voorhoofd wanneer hij de verse tarbot zélf met het vlijmscherpe mes onder handen moet nemen. Om de exotische sfeer compleet te maken, serveert Sofie de tarbot filets met een frisse en knapperige Thaise salade.

 

 

Sofie neemt Regi mee op culinaire trip naar zijn favoriete reisbestemming op donderdag 27 november. Zijn absolute nummer één is duidelijk Zuid-Afrika. Hij kent het land door en door en gaat er jaarlijks enkele weken heen. Sofie besluit om Zuid-Afrika naar haar keuken te halen door Zuid-Afrikaanse kip met peppadew en kurkumarijst te bereiden. Terwijl de kip in de oven verdwijnt, vertelt Regi honderduit over zijn speciale band met Zuid-Afrika. Het feit dat het land een gigantische wijntraditie heeft, is voor hem een extra pluspunt.

Regi laat zich al een hele week van een totaal andere kant zien bij Sofie. Zo weet ze nu dat het podiumbeest steevast terug te vinden is achter de kookpotten als hij niet in de schijnwerpers staat. Alleen de zoete zonde lijkt nog onontgonnen terrein. Sofie toont hem op vrijdag 28 november dat je ook lekker kan zondigen zonder overdreven calorieën. Ze maakt een verrassende ‘No Guilty Feeling’-chocolade cake op basis van zwarte bonen en avocado met hem. Het geheel overgiet ze met een slagroom van plantaardige room en werkt ze af met passievruchten. Regi belooft haar plechtig dat hij voortaan ook aanhanger wordt van de keuken van de zoete zonde. Missie geslaagd voor Sofie! 

 

 

De Keuken van Sofie, elke dag om 18:05 bij VTM.

Op maandag 24/11: Op Grootmoeders wijze - Konijn met cider, peren en kroketjes.

Op dinsdag 25/11: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Geflambeerde tournedos in peperroomsaus met friet en mayonaise.

Op woensdag 26/11: Lievelingsgerecht - Thaise salade met gefileerde tarbot.

Op donderdag 27/11: Op reis - Zuid-Afrikaanse kip met peppadew en kurkumarijst.

Op vrijdag 28/11: Zoete zonde - 'No Guilty Feeling- chocoladecake' met passie en sesamroom.