Rock-’n-roll in de casserole met Q-music presentator Maarten Vancoillie

vrijdag, 25 september, 2015 - 14:49

We starten onze kookweek met een zoete lekkernij die zijn grootmoeder oftewel ‘bonnie’ als de beste kan klaarmaken: Limburgse speculaas.

Dinsdag bereiden we een kaasschotel met veenbessenbrood en witloofchutney …. Een risico, want voor witloof zal Maarten niet meteen een hit op de radio draaien… ;-)

 

 

 

Op woensdag leg ik hem culinair in de watten met zijn lievelingsgerecht: gemarineerde lamschouder met aardappelgratin en spinazie in bechamelsaus. Maarten vindt het geweldig en krijgt zowaar een opstoot van kookdrift. Iets waar hij in het normale leven niet zoveel last van heeft ;-)

Donderdag reizen we naar Engeland, want hij is fan van het traditionele English breakfast. Ik wil de smaken van dat ontbijt bundelen in een ontbijtwafeltje dat hij ook kan meenemen naar zijn werk. Twee vliegen in één klap!

We sluiten onze kookweek af met enkele hapjes die Maarten in het weekend zelf kan klaarmaken, waaronder een appetizer van kabeljauwfilets met een korstje van crispies. Maarten holt van de ene kant van de keuken naar de andere en komt pas tot rust wanneer hij eindelijk mag proeven van de bijbehorende verfrissende biercocktail met gin. Voilà, nu weten jullie perfect met welk krachtvoer Maarten erin slaagt om zo vroeg op de dag fris op Q-music te verschijnen!

X Sofie

 

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:

 

Op maandag 28/09: Op grootmoeders wijze - Zelfgemaakte speculoos van de 'Bonnie'
Op dinsdag 29/09: Lust ie't of lust ie't niet? - Kaasschotel met veenbessenbrood en witloofchutney
Op woensdag 30/09: Lievelingsgerecht - Gemarineerde lamschouder, aardappelgratin en spinazie in bechamelsaus
Op donderdag 01/10: Op reis – English breakfast-ontbijtwafeltjes
Op vrijdag 02/10: Goe weekend - Kabeljauwfilet in korst van rice krispies met tartaarsaus