Rood vlees vermindert kans op depressie bij vrouwen

Rood vlees vermindert kans op depressie bij vrouwen
zondag, 25 maart, 2012 - 19:01

Dat wordt ons althans vaak door gezondheidsexperts verteld. Maar te weinig rood vlees eten kan ook minder aangename gevolgen hebben. Dat ontdekte een onderzoeksteam van de universiteit van Deakin in Australië. Vrouwen die minder lams- en rundvlees eten, zouden namelijk dubbel zoveel kans hebben op een depressie. Na een studie bij duizend vrouwen ontdekten de wetenschappers - tegen hun verwachtingen in - dat rood vlees belangrijk is voor het mentale welzijn van vrouwen. De Australische overheid raadt aan om drie tot vier keer per week 65 à 100 gram mager, rood vlees te eten. "Wij stelden vast dat vrouwen die minder dan de aanbevolen hoeveelheid aten, twee keer zoveel kans hadden op een depressie of angststoornis dan degene die wel genoeg rood vlees aten", klinkt het bij de onderzoekers. "Zelfs wanneer we rekening hielden met de algemene gezondheid van hun dieet en factoren zoals roken, gewicht, leeftijd en fysieke beweging uitsloten, bleef er duidelijk een relatie tussen weinig rood vlees en mentale problemen."