Salon de Chocolat, volgend weekend in Brussel

Salon du chocolat, Brussel: nog groter, nog zoeter!
donderdag, 29 januari, 2015 - 16:40

Wij wisten het al, België is het chocoladeland bij uitstek. Daarom komt het Salon du Chocolat voor de tweede keer naar België. Tijdens dit weekend kunnen vaklui, zoetebekken, amateurs of leken zich onderdompelen in de lekkerste chocolade. Ze kunnen van gedachten wisselen met de professionele chocolatiers en krijgen de kans om zoete nieuwigheden en allerhande merken te proeven. Daarnaast zijn er nog workshops, demonstraties, conferenties en tentoonstellingen. Kortom, voor elk wat wils!

 

 

Op donderdagavond stelen verschillende modellen de show met heuse chocoladejurken, gemaakt door de beste chocolatiers van België. Denk aan Jean-Philippe Darcis en Patisserie Ducobu. Vanaf vrijdag tot zondag zullen bekende koks, bakkers en chocolatiers een demonstratie geven en technieken en trucs prijs geven. Op het programma staan onder andere Dominique Persoone, Joost Arijs (ex-patissier van het Hof van Cleve) en Benoit Dewitte.

Verder zijn er ook vrij toegankelijke conferenties en proeverijen. Ook de kinderen worden niet vergeten en hebben hun eigen 'Chocoland'. Daar kunnen ze deelnemen aan ludieke workshops en zelf lekkernijtjes maken. Daarnaast zullen bekende chocolatiers aan leerling-koks gespecialiseerde patisserieworkshops geven. Tenslotte zijn er optredens, tentoonstellingen en signeersessies. Kortom, te veel om op te noemen.

 

 

 

Meer info over het salon: Salon du Chocolat