Seefbier wint op World Beer Cup

Seefbier wint op World Beer Cup
dinsdag, 8 mei, 2012 - 14:04

Het Antwerpse Seefbier werd op de World Beer Cup bekroond met de prijs voor beste Belgisch bier buiten de klassieke categorieën. Het bier werd nochtans maar pas gelanceerd. De internationale jury bestond uit maar liefst 211 leden en besloot enkel op basis van smaak dat het goud naar het Seefbier moest gaan.

Brouwer Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie is in de wolken. Hij gaf zijn job bij Duval Moortgat op om zijn droom te verwezenlijken. Hij wilde namelijk het honderd jaar oude Seefbier opnieuw tot leven wekken. Daarvoor schuimde hij alle mogelijke archieven en zelfs bejaardentehuizen af. Uiteindelijk kreeg hij zo de oude formule te pakken.

Het bier is een witbier met granige aroma’s met het kruidige van gist. Het Seefbier bevat Belgische hop en bij het brouwen wordt ook Belgische gist gebruikt. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6.5%. Dat het retrobier een schot in de roos is, werd na drie weken al duidelijk. Het eerste brouwsel was meteen uitverkocht. Ondertussen brouwt men bij de Antwerpse Brouw Compagnie duchtig verder. Deze prijs zorgt ongetwijfeld ook voor de nodige reclame in het buitenland.

De World Beer Cup wordt tweejaarlijks georganiseerd in het Amerikaanse Californië. Dit jaar namen maar liefst 799 brouwerijen uit 54 landen deel aan de wedstrijd. De jury moest 3921 verschillende bieren proeven en beoordelen. Prijzen deelden ze uit in 110 categorieën.