Sergio Herman en Gert De Mangeleer zijn de 'culinaire coaches' in Hobbykok 2013

donderdag, 3 januari, 2013 - 16:38

De 35-jarige chef Gert De Mangeleer leidt het driesterrenrestaurant Hertog-Jan in Brugge. Hij zweert bij pure ingrediënten, zuivere smaken en het woord lekker heeft hij zowat met de paplepel gekregen. “Ik ben zeer gemotiveerd om mijn passie voor eerlijke producten over te brengen op de hobbykoks. Het is mijn ambitie om hen culinair te stimuleren en te prikkelen. De beste Hobbykok van Vlaanderen zal voor mij de vrouw of man zijn die met eenvoudige dingen de lekkerste gerechten kan maken”, aldus Gert De Mangeleer.

Gert De Mangeleer zal samen met Sergio Herman de getalenteerde en gemotiveerde hobbykoks gedurende veertien afleveringen coachen en begeleiden naar een gastronomisch niveau.

Sergio Herman: “Meer dan ooit wil ik de kandidaten meenemen in mijn avontuur van smaak, in hetgene wat ik culinair denk en hoe ik proef. Samen met hen zal ik op zoek gaan naar de ultieme smaakervaring. De winnaar van het programma zal dan ook de man of vrouw zijn met 150 % ambitie, smaak en passie.”

Peter Goossens wil zich volop focussen op zijn restaurant en past daarom voor de derde editie van De beste Hobbykok van Vlaanderen. Hij wenst iedereen en Gert in het bijzonder veel succes. “Uit ervaring weet ik dat De beste Hobbykok van Vlaanderen een schitterend programma om maken is, maar ook veel tijd in beslag neemt. De combinatie met Hof van Cleve is momenteel geen haalbare kaart. Daarom geef ik de fakkel door aan Gert De Mangeleer, een schitterende drie sterrenchef die zonder twijfel het beste van zichzelf zal geven in het programma”, laat Peter Goossens weten.

De programmatrailer met Gert De Mangeleer en Sergio Herman is vanaf vanavond, donderdag 3 januari 2013, te zien bij VTM. Inschrijven voor De beste Hobbykok van Vlaanderen kan nog altijd via www.vtm.be