Sergio Herman gastjurylid in finale 'Junior MasterChef 2012'

woensdag, 28 maart, 2012 - 11:18

Op woensdag 28 maart 2012 is het de gróte dag voor de 6 Junior MasterChef-finalisten. Ze staan dan paraat voor de beslissende strijd om de titel van ‘Junior MasterChef 2012’. In deze finale maken de chef-koks 3 gerechtjes klaar. Per gerecht vallen er telkens twee kandidaten af. Het komt er dus op aan al vanaf minuut 1 volledig geconcentreerd achter het fornuis te staan.

“Ik had nooit gedacht dat ik zover ging geraken toen ik me inschreef voor het programma”-  Siebe  
“Ik verdien het om in de finale te staan.” - Lina
“Ik ga vandaag nog eens aan iedereen tonen dat ik goed kan koken.” - Margot
“Ik dacht al wel dat ik kon koken, maar nu is het écht bewezen.” - Matthieu
“Ik ben superblij dat ik in de finale zit.” - Mathias
“Ik heb heel veel zin in de finale. Ik ga proberen er zoveel mogelijk van te genieten.” - Hester 

Voor de eerste proef staan de finalisten niet alleen

“Onze eerste kookproef van vandaag is een amuse-gueule”, kondigt Fatima aan. Matthieu heeft al meteen door dat hij met dit hapje moet scoren: “Dat is het visitekaartje van de chef.” Voor deze opdracht krijgen de finalisten slechts een half uur de tijd, maar gelukkig moeten ze niet alleen aan de slag. Elk van hen mag beroep doen op een souschef, die ze mogen kiezen uit alle kandidaten die doorheen de wedstrijd zijn afgevallen. 

Siebe gaat aan de slag met Jill terwijl Matthieu ervoor kiest om met Maxime te gaan samenwerken. Hester pikt er dan weer Justine uit en Margot gaat voor Ellen. Lina maakt een verrassende keuze met Kenisha en tot slot selecteert Mathias Axl als hulpkok. Wout weet als geen ander dat deze keuze essentieel is voor het slagen van deze proef. “Nu is het natuurlijk de vraag of ze goed overeen gaan komen in de keuken. Communicatie is hier van kapitaal belang.”

4 jonge chefs maken voorgerecht van en vóór Sergio Herman

Slechts 4 van de finalisten krijgen van Wout en Fatima de kans om in de tweede test het beste van zichzelf te geven. Op 30 minuten tijd moeten ze een voorgerecht namaken. “Het is een receptuur en een creatie van een zeer goede vriend van mij”, kondigt Wout aan. Wanneer de koks zich buigen over de risotto, merken ze al snel dat het niveau opnieuw heel wat stappen hoger ligt. 

De jonge koks hebben geen tijd om zich af te vragen van wiens hand het voorgerecht is, tot plots topchef Sergio Herman de keuken komt binnengewandeld. De aanwezigheid van een 3-sterrenchef maakt onze 4 finalisten nog meer gedreven om te presteren. Na het proeven van de gerechten van de vier koks beslissen Wout, Fatima en Sergio over hun lot. Want slechts 2 van de kandidaten mogen hun handen voor de laatste keer uit de mouwen steken.  

Het ultieme kookduel met de 2 beste jonge chefs

Na het voorgerecht is het tijd voor het pièce de résistance: het hoofdgerecht. De 2 beste juniorkoks nemen het hiervoor tegen mekaar op in een spannend kookduel. Ze hebben beide een eigen gerecht gekozen waarmee ze hopen Wout en Fatima een laatste keer omver te blazen en zo die felbegeerde titel van ‘Junior MasterChef 2012’ binnen te halen. Het belooft een spannende strijd te worden, Wout en Fatima staan voor een zeer moeilijke keuze


Finale ‘Junior MasterChef’ op woensdag 28 maart 2012 om 20.45 bij vtm