Sergio Herman sluit aan bij de NorthSeaChefs

Sergio Herman sluit aan bij de NorthSeaChefs
donderdag, 22 februari, 2018 - 09:57

 “De Noordzee kent geen grenzen en ik vind het evident dat NorthSeaChefs ook op ons beroep doet. Het is logisch dat Syrco Bakker en mezelf tot die club behoren. Ik ben geboren, getogen en opgegroeid aan de Noordzee. Toen Filip Claeys van NortSeaChefs me vroeg om lid te worden, moest ik geen moment twijfelen. Filip heeft bij mij in Oud Sluis gewerkt en is een vriend geworden. Daarnaast heb ik in Cadzand met AIRrepublic en Pure-C twee restaurants die pal aan de Noordzee liggen. Ik werk dus aan de bron. Ik sta dan ook volledig achter het idee dat die Noordzee meer biedt dan enkel tarbot, griet of zeetong. Dat verhaal van met minder bekende en toch smaakrijke vissen werken, onderschrijf ik. Ook de waarde van bijvangst inzien, vraagt om een stuk opvoeding en bewustzijn. Daaraan wil ik graag meewerken.” (Sergio Herman) 

 

Met deze woorden onderschrijft Sergio Herman het motto om minder bekende en daarom onbeminde Noordzeevis in de duurzame kijker te zetten. 

De NorthSeaChefs gaan hiermee ook ineens "een versnelling hoger en over de grens". Nieuwe leden zoals Sergio Herman en Syrco Bakker geven alvast een nieuw elan aan de onderzoeksteams. Zes keer per jaar ontvangen de NorthSeaChefs leden een "blue box" met onbekende vissoorten waarmee ze culinair aan de slag gaan. Hun inspiratie wordt nadien naar het grote publiek vertaald via de www.northseachefs.be website. Via deze weg wordt ook de vraag naar respectvol gevangen onbekende (dus onbeminde) Noordzeevis vergroot. Denk maar aan een vis zoals de steenbolk, die wordt niet meer als bijvangst overboord gegooid maar wordt nu publiek gesmaakt. Prijs-kwaliteit is het een top alternatief voor de overbeviste soorten of exotische kweekvis en vormt zo ook een inkomen voor de visser en de verkoper. 

Een mooi initiatief met een mooie toekomst!