Siebe wint 'Junior MasterChef 2012'!

woensdag, 28 maart, 2012 - 12:10

Op woensdag 28 maart 2012 was het de gróte dag voor de 6 Junior MasterChef-finalisten. Ze stonden paraat voor de beslissende strijd om de titel van ‘Junior MasterChef 2012’.

De finalisten stonden er tijdens de eerste kookproef echter niet alleen voor. Elk van hen mocht beroep doen op een souschef, die ze mochten kiezen uit alle kandidaten die doorheen de wedstrijd zijn afgevallen. Het bleek een opwarmertje voor wat nog komen zou. Slechts 4 jonge chefs schopten het tot de volgende ronde: Margot, Matthieu, Hester en Siebe.

Voor deze twee proef mocht dit viertal een voorgerecht van 3-sterrenchef Sergio Herman maken aan de hand van de receptuur van de man. Het was ook Sergio zelf die de topgerechtjes van de kandidaten nauwkeurig proefde en beoordeelde. Hoewel Margot, Matthieu, Hester en Siebe Sergio duidelijk allemaal van zijn sokken bliezen, kregen enkel Hester en Siebe de kans om te duelleren voor de titel van ‘Junior MasterChef 2012’.

In dit ultieme kookduel mochten Siebe en Hester een gerecht naar keuze maken. Hester koos voor een gebakken steenbalk met knolselderpuree, gebakken selder met mosseltjes, oesters en een sausje op basis van oestervocht terwijl Siebe ging voor een melkkalf met kalfssaus, spitskool, aardappelrondjes en bosui.

Hoewel Wout en Fatima de gerechten van beide finalisten zeker konden smaken, was het de riskante keuze van Siebe voor het kalfsvlees die Wout over de streep trok. “Iemand die kalfsvlees gereed maakt in de finale heeft heel wat lef”, verklaarde hij. Siebe werd dan ook uitgeroepen tot de allereerste ‘Junior MasterChef 2012’ van Vlaanderen. “Ik heb er geen woorden voor hoe blij ik ben”, vertelde hij na afloop van de bekendmaking. Een verdiende winnaar, volgens Hester, die net naast de titel greep. “Siebe verdient het en dat is het belangrijkste.”

Een welgemeende proficiat aan Siebe!