Smaakvol en stijlvol: modekenner Tiany Kiriloff in ‘De Keuken van Sofie’

vrijdag, 6 november, 2015 - 18:00

Maandagavond vertelt Tiany over haar jeugdjaren in het warme Venezuela. Ondanks haar internationale roots denkt ze bij ‘grootmoeders keuken’ meteen aan een bladgroente uit de Lage Landen: boerenkool. We bereiden samen konijn met een stoemp van peer en boerenkool. Intussen haalt Tiany enkele jeugdfoto’s boven waarop haar voorliefde voor mode meteen opvalt.

Dinsdag bekent Tiany dat ze haring verschrikkelijk vindt. Het idee dat ze de graten mee moet opeten, vindt ze maar niks. Maar ik ben vastberaden en bereidt Russische pannenkoekjes (oftewel blini) met haring, komkommer en aardappelsalade om mijn stijlvolle souschef te overtuigen ;-)

Woensdagavond begint Tiany al te zwijmelen wanneer ze hoort dat er een chocolade moelleux met koffie-karamel vulling op het menu staat. De juiste hoeveelheden afmeten blijkt geen eenvoudige opdracht voor de Belgische fashionista, maar dat heeft alles te maken met haar ongeduld om te proeven van het eindresultaat…  

Donderdag starten we met een traditionele Franse uiensoep en leggen we ons daarna vol concentratie toe op gevulde courgettebloemen, een delicatesse die Tiany in Milaan leerde kennen.

We sluiten de week af met Venezolaanse maïskoekjes (arepas) met gegrilde steak en pikante chimichurri saus. Tiany ontpopt zich tot een echte arepa koningin. en kan haar enthousiasme maar moeilijk onderdrukken: “Mama, ik ben arepas aan het maken!”. Afsluiten doen we met een stijlvolle sparkling rosemary paloma cocktail.

Veel kijk- en kookplezier!

 

X Sofie