Sofie Dumont aan boord voor De Week van de Noordzee

vrijdag, 20 september, 2013 - 15:25

Eén week per maand zet Sofie haar kookkunsten namelijk in volgens een seizoensgebonden kookthema en in september laat ze haar inspiratie hiervoor meedrijven op de golven van de zee. Van maandag 23 september tot en met vrijdag 27 september 2013 wordt Sofie’s tv-keuken dus een maritieme keuken in De Week van de Noordzee.

Elke dag tovert de topkok een compleet ander zeegerecht op het bord. Op maandag 23 september gaat Sofie voor een lekker en budgetvriendelijk gegratineerd visschoteltje. Op dinsdag 24 september kiest ze met gepocheerde tarbot met dijonaisesaus en natuuraardappeltjes voor een echte visklassieker.

Iedere woensdag verwelkomt Sofie een jonge souschef en in De Week van de Noordzee is dat op 25 september de dertienjarige Achille uit Aalst. Hij studeert sinds dit jaar aan de hotelschool en weet dat een goede kok alles zou moeten eten, maar helaas lust hij geen mosselen. De jonge kok in wording hoopt dat Sofie iets kan klaarmaken met mosselen dat hij toch met smaak zal opeten. Een uitdaging die Sofie met plezier aangaat.

Op donderdag 26 september let Sofie op de lijn met een heerlijke lasagne van rode poon met een coulis van peterselie en notensla en op vrijdag 27 september gaat Sofie weer even aan land om de Week van de Noordzee af te sluiten met citroen-vanillezandkoekjes en zelfgemaakte ijsthee. Ideaal als versnapering op het strand.

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG:
Op maandag: Sofie let op de centen: Gegratineerd visschoteltje.
Op dinsdag: Sofie goes classic: Gepocheerde tarbot met dijonaisesaus en natuuraardappeltjes.
Op woensdag: Sofie kookt met kids: Waterzooi van Zeeuwse mosselen.
Op donderdag: Sofie let op de lijn: Lasagne van rode poon met een coulis van peterselie en notensla.
Op vrijdag: Sofie met een korstje: Citroen-vanillezandkoekjes met zelfgemaakte ijsthee.

Wil je zelf aan de slag? Na de uitzendingen komen de recepten telkens op vtmkoken.be