Sofie Dumont eindigt het seizoen met Sven Ornelis!

vrijdag, 23 mei, 2014 - 14:01

Toen Sven nog een klein Svennetje was, was hij verzot op het Orloffgebraad met archiducsaus en kroketjes van zijn  meme. Een paar maand geleden was hij zielsgelukkig toen hij van zijn familie een oude kroketmachine cadeau kreeg. Op maandag 26 mei toont hoe Sofie hoe het volgens hem wonderbaarlijke toestel werkt in De Keuken van Sofie.

De Keuken van Sofie, van maandag 26 tem vrijdag 30 mei 2014 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 26 tem vrijdag 30 mei 2014 bij VTM.

Het ingrediënt waar Sven dan weer van gruwt, is rode kool. Hij vindt dat die groente te plat gekookt wordt en een fletse smaak heeft. Sven walgt bovendien van de geur van gegaarde rode kool en hij zet zijn mening kracht bij met het idee dat topchef Peter Goossens het ook maar niets vindt. Toch gaat Sofie de uitdaging aan op dinsdag 27 mei en maakt ze samen met Sven een gerecht dat hij misschien toch lekker vindt mét rode kool en gelakt buikspek.

Geen lievelingsgerecht voor Sven Ornelis, maar wel twee lievelingsingrediënten: asperges en garnalen. Zodra het aspergeseizoen aanbreekt, probeert Sven de groente telkens in zoveel mogelijk verschillende gerechten te verwerken. Op woensdag 28 mei heeft Sofie een frisse salade bedacht waarin zowel de asperges als de garnalen goed tot hun recht komen. Ze verbaast Sven bovendien door kroepoek te bakken en schijfjes avocado onder handen te nemen met een gasbrander.

De Keuken van Sofie, van maandag 26 tem vrijdag 30 mei 2014 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 26 tem vrijdag 30 mei 2014 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 26 tem vrijdag 30 mei 2014 bij VTM.

Als puber stond Sven mee aan de wieg van de Verenigde Naties voor de Jeugd. Via die organisatie kon hij op zijn zeventiende onder meer naar Indië reizen, met als leuk extraatje dat hij er de gevarieerde Indische keuken leerde kennen. Sindsdien is een van zijn favoriete gerechten datgene wat hij op donderdag  29 mei met Sofie klaarmaakt: Indische curry met bloemkool. 

Sven is helemaal geen zoetebek, maar hij houdt wel van klassiekers als tarte tatin of merveilleux en hij bereidt ook met veel plezier zijn eigen roomijs. Hoewel hij een rasechte foodie is, ziet hij toch op tegen het maken van taarten omdat hij vindt dat daarbij teveel moet gemeten en afgewogen worden. Op vrijdag 30 mei maakt hij echter een uitzondering. En gelukkig maar, want hij is erg tevreden wanneer Sofie hem leert hoe je een tarte tatin met gezouten karamelijs maakt.

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG: 

Op maandag 26/05: Op grootmoeders wijze - Orloffgebraad met archiducsaus en kroketten.

Op dinsdag 27/05: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Feest van rode kool met gelakt buikspek.

Op woensdag 28/05: Lievelingsgerecht - Salade met asperges, grijze garnalen, venkel, Granny Smith en snijbonen.

Op donderdag 29/05: Op reis - Indische curry met bloemkool.

Op vrijdag 30/05: Zoete zonde - Tarte tatin met gezouten karamelijs.