Sofie Dumont inspireert ouders om samen met hun kind spelenderwijs gezonde keuzes te maken: samen koken zorgt voor lekkerbekken!

donderdag, 10 november, 2016 - 15:45

Het derde deel dat nu verschijnt gaat nog dieper in op het maken van gezonde keuzes en beklemtoont het 'samen'-aspect: samen koken zorgt voor lekkerbekken. Door Grace als kleuter al mee te betrekken in de keuken, maakt ze van jongs af aan en spelenderwijs kennis met verschillende ingrediënten en uiteenlopende smaken, wat zorgt voor een soort vertrouwdheid met gezonde, gevariëerde voeding wanneer ze opgroeid tot een volwassen vrouw.

Ik hoor wel vaker dat mensen kiezen voor kant-en-klare maaltijden om daarna meer quality time met hun kroost te hebben. Ik laat die quality time met Grace beginnen door samen met haar te koken. Samen koken is lekker en leuk. Onderdruk de neiging om je kind de keuken uit te sturen omdat het dan sneller vooruitgaat. Als je kinderen samen met jou in de keuken staan, leren ze zeer snel de verschillende groenten, fruitsoorten, vlees, vis en zaden kennen. Dat samen koken kan al van op zeer jonge leeftijd. Bij ieder recept in dit boek geef ik aan waarmee (jonge) kinderen kunnen helpen. - Sofie Dumont

 

 

Zelf vers koken met zo min mogelijk bewerkte ingrediënten is de beste manier om je kinderen een gezonde start in het leven te geven. Sofie ondervindt met een dochter van bijna vier aan den lijve wat kinderen het liefst en het minst graag eten of in hun brooddoos vinden. Door samen verse en duurzame ingrediënten te kopen, leer je je kinderen spelenderwijs om gezonde keuzes te maken. En als ze daarna samen met jou koken, zullen ze ook meer proeven (en eten). Pure, plezante qualitytime, dus.

Op de groei 3 verzamelt lekkere, voedzame en gevarieerde gerechten die je samen met je kinderen in een mum van tijd op tafel tovert. Samen koken zorgt voor lekkerbekken!