Sofie Dumont on a mission: Chris Van Espen leren koken!

dinsdag, 22 maart, 2016 - 10:32

Maandagavond katapulteer ik hem terug naar zijn prille jeugdjaren met een ovenschotel vol witloof, witte koolpuree én chipolata.

Dinsdag is een ware uitdaging voor Chris. Hij lust absoluut geen spruiten, maar ik probeer hem van het tegendeel te overtuigen met geroosterde spruiten met peer, feta en humus. Voor Chris is een eenvoudig ei bakken al sensationeel, laat staan deze combinatie waarvan hij amper de ingrediënten kent. Zijn reactie wanneer hij voor het eerst van de humus proeft is goud waard….

 

 

Ik maak het goed op woensdag door aan de slag te gaan met zijn lievelingsingrediënt: kaas! We bereiden een smeuïg plukbrood met kaas, salami en champignons. Spijtig dat we geen twee dagen na elkaar hetzelfde gerecht kunnen klaarmaken, anders stond zijn keuze al vast!

Chris is een filmfreak, dus het geen wonder dat hij verzot is op de Amerikaanse keuken. Samen maken we honing ribbetjes met aardappel in de schil en witte kool salade.  Amerika op ons bord! Handig, want Chris heeft enorme vliegangst, dus dat bespaart hem enkele zweetuitbarstingen.

We sluiten af met sweet chili popcorn én stervormige gemberkoekjes. Meer heeft een mens niet nodig om het weekend gelukkig in te zetten.

 

 

Heel veel kijk- en kookplezier!

 

X Sofie

 

  • Maandag: Witloofschotel met chipolata en witte koolpuree
  • Dinsdag: Geroosterde spruiten met peer
  • Woensdag: Plukbrood met kaas                                  
  • Donderdag: Honing ribbetjes met witte koolsalade
  • Vrijdag: Gemberkoekjes en sweet chili popcorn