Sofie Dumont over haar nieuwe pop-up 'Sofie'

vrijdag, 8 november, 2013 - 15:56

Sofie's pop-up, dat ze gewoon 'Sofie' wilt noemen, ligt Onze Lieve Vrouw Lombeek, in een prachtige gerenoveerde hoeve. "Het huis is van een goede vriendin van mij, die zo vriendelijk is om haar keuken en eetkamer ter beschikking te stellen voor mijn pop-up. Er is een mooie open keuken, zodat ik rechtstreeks in contact sta met mijn gasten", aldus Sofie Dumont. Het huis heeft ook een mooie grote tuin, en is omgeven door weilanden. Sofie zal vooral streekproducten uit het Pajottenland gebruiken, zelfs uit de tuin, en verder werken met seizoensgebonden producten. 

Ondertussen gaat Sofie zelf aan de slag in de keuken, en presenteert ons enkele veelbelovende hapjes:

  • Chips van aardpeer
  • Karnemelkstampers met gerookt sprotje en klaver uit de tuin
  • Ravioli met geitenkaas, geitenworstje, olie met tarwe en mosterdbloemetje
  • Brownie met rode biet, versgeplukte druifjes en dovenetel-bloemetjes

Sommelier Glenn Raemaekers loopt rond, en zorgt bijpassende drankjes bij de heerlijke proevertjes: cava met een in rum geweekte kers, een oud jenevertje uit Aalst, of een fris Papegaei-biertje, waar er dit jaar maar 6000 flessen van beschikbaar zijn, maar dat dus ook geserveerd zal worden in Sofie's pop-up. Daarnaast komt er ook Belgische wijn aan bod, en hebben ze een hele grote berg appelen van een boer uit de streek gekregen, waarmee Sofie en Glenn een appelwijn zullen brouwen. Op het aanrecht prijken trouwens een heleboel weckpotten met opgelegde groenten en kruiden, die Sofie ook zal gaan gebruiken. Het wekt in ieder geval de nieuwsgierigheid. 

Bij de genodigden spotten we ook actrice Veerle Dobbelaere, vriendin van Sofie en ontwerpster van haar eigen designmerk 'Clodette'. Het tafellinnen is van haar hand, en de tafels liggen bezaaid met originele servietten en leuke gastenboekjes. 

De pop-up van Sofie zal geopend zijn van 21 november tot 22 december, elke donderdag-, vrijdag-, zaterdagavond en zondagnamiddag. Er is plaats voor een 15-tal personen, reserveren is een must, en kan via de website van Sofie Dumont. Onze tip: wees er zeer snel bij!