Sofie Dumont te gast in 'Junior MasterChef'

dinsdag, 28 februari, 2012 - 17:55

De kinderen staan te trappelen om aan hun eerste opdracht te beginnen waarin de mystery box met slechts tien ingrediënten opnieuw centraal staat. “Die mystery box is altijd heel spannend”, vertelt Siebe nog voor de proef. “Want je weet helemaal niet wat eronder zit.” Wanneer duidelijk wordt met welke ingrediënten de jonge chefs aan de slag moeten, draait het creatieve brein van de kids meteen op volle toeren. En dat moet ook want slechts 45 minuten krijgen de kandidaten om Fatima, Wout én Sofie Dumont een dessertbordje voor te schotelen.

De mystery box is slechts het begin van deze dessertaflevering. Voor de tweede proef krijgen de kids een hele snoepwinkel ter beschikking waarin ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten om een topdessert te verzinnen en vervolgens te bereiden in de keuken. De ene jonge kok gaat voor een taart, de andere voor kletskoppen, een chocolademoelleux of ‘iets tropisch’.

Wout, Fatima en Sofie proeven en oordelen... Welke zes culinaire talenten mogen volgende week aan de slag met Albert Verdeyen en welke twee jonge chefs moeten vandaag de Junior MasterChef-keuken verlaten?