Sofie en Evi Hanssen zetten hun schoentje voor de Sint

maandag, 1 december, 2014 - 16:27

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 december 2014 is presentatrice Evi Hanssen op bezoek in De Keuken van Sofie. Ze besluit om deze week samen met Sofie alle gerechten aan te passen aan de smaakzin van haar twee zonen. Als haar zonen alle gerechten ook lekker vinden, beloont de Sint hen op het einde van de week misschien wel met een heerlijke zoete zonde.

Evi groeide op in Zoersel samen met haar drie broers. Niet verwonderlijk dat ze haar culinaire herinneringen associeert met een stel uitgehongerde jongens met een gigantische eetlust. Evi’s moeder kookte graag met verse producten en plande de maaltijden met een vast weekmenu. Op maandag 1 december mag Sofie haar klassieker ‘macaroni met kaas en hesp’ bereiden met een gezonde twist. In de hoop dat ze hiermee de zonen van Evi kan verlekkeren, vervangt Sofie de hesp door versgemaakte kruidenballetjes en maakt ze de pasta met prei en erwtjes.

De ingrediënten waarvoor Sofies kookgaste spontaan haar neus ophaalt, zijn verrassend: trostomaten, gestoofde groenten, bloemkool en kabeljauw. Sofie gaat de uitdaging aan en maakt op dinsdag 2 december een ovenschotel met al die ingrediënten in de hoop dat zowel Evi als haar kinderen het lekker vinden. Terwijl het gerecht in de oven staat te pruttelen, maakt Sofie een cocktail Margarita. Wie weet kan dat Evi’s oordeel over het eindresultaat wel positief beïnvloeden…

Op woensdag 3 december kookt Sofie het lievelingsgerecht van Evi Hanssen. Ze is verlekkerd op verse groentjes en zegt nooit nee tegen een gegrilde scampi. Rekening houdend met de extra opdracht dat ook Evi’s  zonen moeten meegenieten, maakt Sofie er een frivool bord van volkorenrijst met een regenboog van groenten, spiesje van scampi’s en Shrek-mayonaise van. De salade van groenten heeft zoveel kleuren dat de vergelijking met een regenboog geheel terecht is. De Shrek-mayonaise is een dressing bij op basis van avocado, mosterd en kokosmelk waar kinderen dol op zijn. 

Op donderdag 4 december probeert Sofie een gerecht uit dat op Evi een grote smaakindruk heeft nagelaten. Evi heeft al heel wat van de wereld gezien én geproefd. Ze wil altijd zoveel mogelijk inheemse gerechten proeven, en daar gaat ze wel héél ver in. Zo at ze tijdens de opnames van Expeditie Robinson levende meelwormen waarvan ze eerst het hoofd moest afbijten. Voor Sofie is dat net iets te extreem. Daarom gaat ze voor vegetarische quinoa en sweet potato wedges. De zoete en puur natuur gegrilde aardappelen, of sweet potato wedges, zorgen voor een exotisch tintje.

Doorheen de week blijkt meermaals dat Evi niet echt een keukenprinses is, maar dat ze wel graag lekker én gezond kookt voor haar twee jongens. Daarom wil Evi – zoete zonde of niet – op vrijdag 5 december ook een gezond dessert maken. Toch wil Sofie op deze speciale dag ook een ode brengen aan Sinterklaas, dé man van de zoete zonde bij uitstek. Sofie besluit gezonde pannenkoeken te maken met verse kruiden, spinazie en rode bieten. Hoewel Evi het in eerste instantie vooral een bizarre combinatie vindt, draait ze helemaal bij wanneer ze van de kleurrijke pannenkoeken proeft. De dames dopen ze om groene prinsen- en roze prinsessen-pannenkoeken.

De Keuken van Sofie, elke dag om 18:05 bij VTM.

Op maandag 01/12: Op Grootmoeders wijze - Volkoren macaroni met kruidenballetjes, groentjes en kaassaus.

Op dinsdag 02/12: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Ovenschotel met kabeljauw, trostomaatjes en bloemkoolpuree.

Op woensdag 03/12: Lievelingsgerecht - Volkorenrijst met een regenboog van groenten, spiesje van scampi’s en Shrek-mayonaise.

Op donderdag 04/12: Op reis - Vegetarische quinoa en sweet potato wedges.

Op vrijdag 05/12: Zoete zonde - Groene prinsen- en roze prinsessen-pannenkoeken.