Sofie en Tatyana Beloy nemen dochtertje Grace en nichtje Fay mee naar de keuken

zondag, 1 maart, 2015 - 11:50

Dinsdag brengt Tatyana – oftewel Tante Taty – haar nichtje Fay mee én komt ook mijn dochter Grace proeven. Terwijl Fay en Grace ijverig paaseitjes zoeken, maken we een gerecht klaar met ingrediënten die Tatyana eigenlijk niet lust: melk en walnoten. We bereiden kruidige gezonde koekjes en een spicy latte. Als al het lekkers op tafel verschijnt zijn de kleine en grote kindjes niet meer te houden ;-)

Woensdag geniet Tatyana volop, want dan maken we haar lievelingsgerecht: een vongole soepje met asperges. Wanneer Tatyana zelf de pannen met moet schudden vliegt hier en daar wel een asperge of schelpje in het rond, maar dat kan de pret niet drukken. 

De sfeer zit erin en donderdag vertelt Tatyana voluit over de fantastische streetfood herinneringen die ze heeft aan Mexico, het eerste land waar ze als jong meisje alleen naartoe reisde. Als we samen van onze gevulde tortilla’s proeven beginnen we bijna spontaan het Mexicaanse volkslied te zingen ;-)

De laatste avond lacht Tatyana nog  breder dan normaal, want dan is het tijd voor haar zoete zonde: een tarte tatin! Ik geef er m’n eigen toets aan en we maken een omgekeerde crumble van appel en blauwe bessen met een exotische coulis. Meteen borrelen bij Tatyana de herinneringen op aan haar zoete periode in LA waar ze twee jaar verbleef. Een ideale afsluiter van een geweldige kookweek. 

Heel veel kijkplezier!

X Sofie