Sofie kookt met kids, iedere woensdag in haar nieuwe keuken

woensdag, 28 augustus, 2013 - 10:46

Vorig seizoen was woensdag de dag dat we koekjes, taartjes en boules de Berlins maakten. Dit seizoen is woensdag de dag waarop ik iedere keer een gast heb in mijn gezellige keuken”, kondigt Sofie tevreden aan.

Ook in het tweede seizoen gaat Sofie elke dag voor een lekker gerecht in haar tv-keuken en dat volgens vijf vaste themadagen. Iedere woensdag kookt Sofie met kids en verwelkomt ze telkens een andere hulpkok tussen 8 en 14 jaar. Samen met de kinderen bereidt ze een maaltijd die haar gezelschap volledig zelf uitkiest. Op woensdag 28 augustus 2013 bijt de achtjarige Benthe de spits af.

Benthe is afgelopen zomer met haar ouders op vakantie geweest naar Oostenrijk en heeft daar de plaatselijke specialiteit Kaiserschmarrn gegeten. Ze vond dit zo lekker dat ze er ook thuis graag van zou smullen. De jonge kokkin probeerde samen met haar mama het gerecht al eens klaar te maken, maar jammer genoeg zonder lekker resultaat. Daarom wil ze nu van Sofie leren hoe ze een geslaagde Kaiserschmarrn op tafel tovert. Bovendien laat Sofie Benthe ook proeven van varianten op de klassieke versie van deze Oostenrijkse pannenkoek.

De Keuken van Sofie, een hele week lang:
Op maandag: Sofie let op de centen: Macaroni 'Welkom thuis'
Op dinsdag: Sofie goes classic: Pepersteak met frietjes en salade
Op woensdag: Sofie kookt met kids: Kaiserschmarrn
Op donderdag: Sofie let op de lijn: Gestoomde zalmforel met portobello paddestoelen, tomaatjes en salade
Op vrijdag: Sofie met een korstje: Bokkenpootjes met marsepein

Wil je zelf aan de slag? Na de uitzendingen komen de recepten telkens op vtmkoken.be