Sofie ontvangt Staf Coppens in haar keuken

vrijdag, 2 januari, 2015 - 13:55

Sofie neemt Staf op de eerste dag mee naar zijn jeugd, waarin hij bijzonder goede herinneringen heeft aan pompoensoep en -frietjes. Het blijkt een van de weinige groenten te zijn die hij vroeger mocht eten omdat hij toen allergieproblemen had, wat zijn moeder op het ingenieuze idee van ‘pompoenfrietjes’ bracht. Staf begint de week op maandag 5 januari zo gemotiveerd dat hij zijn eigen keukenmes bij heeft waarmee hij de grote oranje groente te lijf gaat. 

Na het heuse charmeoffensief van maandag, gaat Sofie op dinsdag 6 januari voor een gerecht met ingrediënten die Staf niet lust. Op het menu staat varkenstournedos met rode sjalottenboter, broccoli en witloof en die laatste twee groenten zijn niet meteen etenswaren waar Staf spontaan gelukkig van wordt. Wanneer Sofie de boter mengt met de sjalotten gestoofd in rode wijn, wordt Staf toch erg nieuwsgierig.

Op woensdag 7 januari staat het lievelingsgerecht van Staf op de menukaart. Over zijn keuze moet hij niet lang nadenken, want zijn absolute culinaire topper is kip. Sofie gaat voor een stoofpot van Mechelse koekoek met zelfgemaakte sesamkroketjes en geeft het gevogelte een exotische twist door de toevoeging van sharon- en sterfruit. Wanneer Staf proeft van zijn persoonlijke favoriet, doet hij spontaan een bekentenis aan Sofie… 

De Keuken van Sofie met Staf Coppens De Keuken van Sofie met Staf Coppens

Op donderdag 8 januari neemt Sofie de VTM-presentator mee op reis. Een gerecht kiezen dat Staf meteen doet denken aan een culinair hoogtepunt in het buitenland, is vrij gemakkelijk. Hoewel Staf al veel landen heeft bezocht, aarzelt hij geen seconde bij zijn keuze: sushi. Overal waar hij kan, eet hij de kleine hapjes uit Japan. Sofie toont hem met plezier hoe je deze gezonde lekkernij zelf kan maken. Met veel smaak en als een echter Japanner valt Staf de sushi aan.

Onze chef-kok wil haar kookgast op vrijdag 7 januari verleiden met een zoete zonde, maar helaas is dat geen evidente opgave. “Dat is een jeugdtrauma”, bekent Staf. In zijn jeugd hielp hij vaak in de pralinezaak van zijn ouders en kon hij nooit van de chocolade afblijven. Tot iemand hem zonder verpinken zei dat hij daar borstjes van kreeg. Vanaf toen zweerde Staf dat hij nooit meer ging snoepen. De vraag is maar of hij kan weerstaan aan de hartige cheesecake die Sofie voor hem maakt. 

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM: 

Op maandag 05/01: Op Grootmoeders wijze - Pompoensoep met extra pompoenfrietjes

Op dinsdag 06/01: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Varkenstournedos met rode sjalottenboter, gebakken broccoli en witloof

Op woensdag 07/01: Lievelingsgerecht - Kip in stoofpot met sesamkroketjes, sharon- en sterfruit

Op donderdag 8/01: Op reis - Sushi

Op vrijdag 09/01: Zoete zonde - Cheesecake