Sofie tafelt met Tanja Dexters in De Keuken van Sofie

maandag, 7 april, 2014 - 13:45

Op maandag 7 april maken de twee dames ossentong in madeirasaus met kroketten klaar op grootmoeders wijze. Hoewel ze het als kind het lekkerste vond dat haar oma klaarmaakte, krijgt ze het bij Sofie toch moeilijk als ze voor het eerst de grote, rauwe rundertong ziet…

De ossentong blijkt trouwens een uitzondering te zijn, want als kind haalde Tanja haar neus op voor de meeste vleesgerechten. Nu lust ze zowat alles behalve rosbief of lamsvlees. Sofie probeert haar op dinsdag 8 april van het tegendeel te overtuigen met een rosbief op Italiaanse wijze. Terwijl de rosbief in de oven gaart, heeft Sofie speciaal voor Tanja een spel bedacht waarin ze al haar energie kwijt kan.

De Keuken van Sofie, van maandag 7 tem vrijdag 11 april 2014 om 18.05<br />
bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 7 tem vrijdag 11 april 2014 om 18.05<br />
bij VTM.

Als bikinimodel trok Tanja Dexters al vaak naar Thailand voor fotoshoots.  Ze raakte er verliefd op het land én op de Thaïse keuken. Sofie probeert haar helemaal in een ontspannen, exotische sfeer te brengen op woensdag 9 april met haar absolute favoriet: een Thaise rode curry met kip. 

Op donderdag 10 april zorgt Sofie voor nog meer exotische recepten. Toen Tanja naar een concert van Madonna in Israël reisde, at ze in een restaurant in Tel Aviv het lekkerste gerecht dat ze ooit in het buitenland voorgeschoteld kreeg: een tomatensalade Tel Aviv style. Sofie probeert Tanja in een culinaire zevende hemel te brengen door er haar versie van te maken. 

Hoewel Tanja geen zoetebek is, sluit Sofie de week toch weer af met een zoete zonde op vrijdag 11 april. Gelukkig is Tanja wél gek op sabayon. Zelfs in restaurants waar dit dessert niet op de kaart staat, vraagt ze erom. Sofie maakt samen met haar gaste een sabayon met pancakes en roomijs van rood fruit.  

De Keuken van Sofie, van maandag 7 tem vrijdag 11 april 2014 om 18.05<br />
bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 7 tem vrijdag 11 april 2014 om 18.05<br />
bij VTM.

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG: 

Op maandag 07/04: Op Grootmoeders wijze - Ossentong in Madeirasaus met kroketten.

Op dinsdag 08/04: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Rosbief op Italiaanse wijze.

Op woensdag 09/04: Lievelingsgerecht - Thaise rode curry met kip.

Op donderdag 10/04: Op reis - Tomatensalade Tel Aviv style. 

Op vrijdag 11/04: Zoete zonde - Sabayon met pancakes en roomijs van rood fruit.