Sofie is terug en zorgt weer dagelijks voor nieuwe kookinspiratie

vrijdag, 9 augustus, 2013 - 13:22

 Wie dit najaar als eerste opnieuw haar opwachting maakt bij VTM, is onze eigenste lady chef  Sofie Dumont. In een tweede seizoen van De Keuken van Sofie zet zij elke weekavond in met een origineel recept dat ze vanuit haar tv- keuken deelt met de kijkers.

Een nieuw seizoen betekent voor De Keuken van Sofie ook een nieuwe locatie. Toch zal de kijker dat niet zomaar opmerken, want de nieuwe keuken en het kruidentuintje stralen nog steeds dezelfde smakelijke en frisse stijl uit als Sofie’s vorige kookruimte. En dit is trouwens niet de enige nieuwigheid voor de tweede jaargang. Opnieuw gaat Sofie elke dag voor een compleet andere menu in haar tv-keuken.


Weekmenu van Sofie

Op maandag zal Sofie gerechtjes bereiden die met een centje minder minstens even lekker zijn. Kookliefhebbers met beperkt budget geeft ze zo de kans om voor een democratische prijs ook eens wat anders klaar te maken dan die zoveelste spaghetti of pizza van een kotstudent bijvoorbeeld. Op dinsdag gaat ze opnieuw steevast voor de klassiekers onder de bereidingen.

Iedere woensdag kookt Sofie dan weer met kids en verwelkomt ze een jonge souschef tussen 8 en 14 jaar in haar keuken. Samen met de kinderen kookt ze de maaltijd die haar gezelschap volledig zelf uitkiest voor de meest uiteenlopende redenen. Een lekker dessertje op een verjaardagsfeest, een verrassingsdiner voor de ouders,… Alle redenen zijn goed genoeg om het gezellig te maken in Sofie’s tv-keuken.

Op donderdag bewijst Sofie dan weer dat gezond koken ook heel lekker kan zijn. En op vrijdag gaat Sofie ten slotte opnieuw voor haar specialiteit en brengt ze een overheerlijk aanbod aan zoetigheden en desserten met een korstje. Want zeg nu zelf, met het weekend voor de deur verliest iedereen zich toch wel eens met plezier in een zoete zonde?

Seizoensgebonden themaweken

Bovenop de dagelijkse thema’s waarin haar gerechten kaderen, houdt Sofie ook van themaweken. Maandelijks zet de topkok daarom haar creatieve kookkunsten in volgens een seizoensgebonden kookthema. In september laat Sofie haar inspiratie meedrijven op de zeegolven in ‘De week van de Noordzee’. Van de klassieke gegratineerde mosselen en een gezonde mosselsalade over een lekker Noordzee-dessert tot zelfs een maaltijd die de smaak van mosselen zo weet te verpakken dat plots iedere kind ze graag lust. Het komt allemaal aan bod.

Als er iets verzekerd is voor dit najaar, dan is het wel duidelijk dat Sofie de VTM-kijker opnieuw elke weekdag op smakelijke kookideeën brengt in De Keuken van Sofie.