Sofie viert samen met Roel Vanderstukken het begin van het aspergeseizoen!

dinsdag, 5 april, 2016 - 12:48

We vliegen erin met een nostalgisch gerecht: krabcocktail. Dat kan zijn oma Helene als de beste klaarmaken. Wij kiezen voor een hedendaagse versie met avocado en roze pompelmoes. Ondertussen dompelt Roel me onder in zijn Hagenlandse jeugd én hoor ik hoe heerlijk hij het vindt om tot op vandaag in dezelfde straat te wonen als ouders, grootouders én overgrootouders.

Dinsdagavond presenteer ik hem inktvis – zijn “minst favoriete zeemonster” - met krokant spek en geroosterde tomaat. Deze combinatie is nieuw voor hem, maar mist zijn werking niet. :)

Roel houdt van seizoensgebonden gerechten en het zal dan ook niet verbazen dat we asperges klaarmaken! Donderdag 14 april is de officiële start van het Belgische aspergeseizoen, dus Roel en ik geven op woensdagavond al kookinspiratie mee: asperges met spiegelei, gebakken zalm en een licht yoghurt-mayonaisesausje. Wanneer we het glas heffen en de eerste hap nemen, is Roel duidelijk: “Ik ben hier graag”.

 

 

 

Donderdag maken we een toast met burrata, gegrilde vijgen en prosciutto, een combinatie die Roel leerde kennen in New York. We klinken op het resultaat met een ‘Dark and Stormy’, Roels favoriete cocktail als rasechte rumliefhebber.

Vrijdag sluiten we af met zachte wafels met vanilleroomijs, geflambeerde banaan en zoute gekarameliseerde amandelen. Tijdens het flamberen krijgt Roel het even warm, maar gelukkig verloopt alles vlekkeloos. Zo kan hij met een gerust gemoed het weekend in!

 

Heel veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

Maandag: Krabcocktail met avocado en pompelmoes

Dinsdag: Pasta met inktvis, spekjes en tomaat

Woensdag: Asperges met zalm en yoghurtsausje

Donderdag: Toast met burrata, vijgen en prosciutto

Vrijdag: Zachte wafels met zoute gekarameliseerde amandelen