SOS Piet helpt dames uit de nood met Kerstmenu

vrijdag, 21 december, 2012 - 12:12

Marlies staat in voor het dessert, maar haar torentje van kletskoppen en bosvruchten zakt helemaal in. “Het ziet er niet uit, maar slecht kan je dat niet noemen”, zegt Piet. “De kletskopjes zijn perfect.” Probleem is vooral de pudding die de kletskoppen mooi moet opstapelen. Piet weet raad.

Vera verzorgt het hoofdgerecht: everzwijnfilet met een zeste van appelsiensaus. “Het is niet te eten van de bitterheid”, bevestigt Piet. Hij toont de dames hoe ze dat probleem kunnen vermijden, want de saus bij het vlees, is steeds de kerst op de taart.

Lien ten slotte, maakt het voorgerecht: Sint-Jacobsvruchten met foie gras op een zalfje van erwten, afgewerkt met gerookte ham. “De smaak van het zalfje is erg lekker, maar de structuur zit niet goed”, aldus de kok. Hij geeft de nodige tips, en Piet zou Piet niet zijn, moest hij niet nog enkele geheime ingrediënten hebben om het gerecht helemaal àf te maken.

Ontdek het feestmenu van SOS Piet op zondag 23 december, om 17.55 bij VTM. De recepten vind je vanaf dan uiteraard terug op VTM Koken.

SOS KERSTPIET OP MAANDAG 24 DECEMBER 2012 BIJ JOE FM

Tussen het koken door, krijgt Piet telefoon van Leen Demaré van JOE fm om de kok er even aan te herinneren dat hij morgen - maandag 24 december 2012 – verwacht wordt in de JOE fm-studio. Samen lossen ze keukendrama’s op bij luisteraars die problemen hebben bij het bereiden van hun kerstmaal. Ook Alain Bloeykens, (inter)nationaal wijnkenner, zit in de studio om de bellers op weg te helpen het juiste vocht uit te schenken.

Vragen zijn nu al welkom via www.joe.be en op maandag 24 december 2012 zelf via een sms’je naar 6622 of door een telefoontje naar 070/222.229.