SOS Piet helpt eigen dochter uit de nood

SOS Piet helpt eigen dochter uit de nood
maandag, 5 maart, 2012 - 13:42

Experimenteren in de keuken zorgt vaak voor lekkere verrassingen, maar het is zeker ook een goed plan om de vaste ingrediënten te behouden. Bij SOS Piet zijn dat: Vlamingen met een culinair probleem, kok Piet Huysentruyt die met zijn SOS-koffer ter hulp snelt aan huis én ter plekke zorgt voor een lekker en smakelijk eindresultaat. In het nieuwe, zestiende, seizoen van SOS Piet -dat op zondag 11 maart 2012 van start gaat- is dat niet anders. Gewapend met zijn koffertje en vooral een hoofd vol kennis, veel tips & tricks, trekt Piet door Vlaanderen om allerhande culinaire problemen op te lossen. En dat doet hij met veel enthousiasme, stap voor stap en in gewone mensen taal.

In de eerste aflevering op zondag 11 maart 2012 begeeft Piet zich op wel heel bekend terrein. Dat je de dochter bent van één van Vlaanderens bekendste tv-koks, wil niet zeggen dat je zelf ook een wandelende culinaire encyclopedie bent en dus ziet Piets dochter Marie zich genoodzaakt om de hulp van haar vader in te schakelen.

Maar eerst helpt de kok nog 2 anderen uit de nood:

-Erwin heeft een probleem met zijn knolselderpuree: het aardappelgerecht is niet smeuïg, slaat bruin uit en zit vol brokken. Hij toont Piet hoe hij aan de slag gaat. Erwin kiest voor bloemige bintjes, een goede keuze volgens Piet, maar daarna gaat hij in de fout. Meerdere keren zelfs. “Je wil de perfecte puree? Wel, die zal je krijgen ook.”, klinkt het bij de chef.

-Ilse maakt graag aardappelen met zure room en spekjes, maar het gerecht is nooit even lekker als hoe ze het ooit op restaurant heeft gegeten. Het geheim zit hem vooral in het krokant bakken van de spekjes. Boter is vaak één van de codewoorden in de keuken, maar vandaag toont Piet waarom de vetstof best achterwege wordt gelaten. En Piet zou Piet niet zijn, moest hij niet nog enkele praktische trucjes achter de hand houden.

-“Zo vader, zo dochter”, zegt men vaak. Die leuze geldt vandaag echter niet voor Piet en zijn dochter Marie. Zij maakte in China kennis met lekkere melkkroketjes en is vastberaden het gerecht thuis zelf tot een goed einde te brengen. De melkkroketjes moeten smeuïg zijn vanbinnen, maar bij Marie zijn ze vooral hard en vettig. Piet toont zijn dochter dat ze het soms veel te moeilijk maakt, waar het ook gemakkelijk kan.

Meteen na de uitzending zijn alle recepten uiteraard ook op vtmkoken.be te vinden!