Staat Jurgen zijn mannetje tussen zijn drie vrouwelijke medekandidaten?

dinsdag, 29 mei, 2012 - 16:40

Na acht afleveringen en heel wat proeven is het op woensdag 30 mei 2012 vanaf 21.20 alles of niets voor Ellen, Jurgen, Nancy en Elke. De vier overgebleven bakkers strijden dan voor een finaleticket van De MeesterBakker. In deze halve finale verbazen ze vriend en vijand met hun chocoladecreaties.

Voor de technische proef zakken de kandidaten en de jury af naar het walhalla van het zwarte goud: de chocolatierzaak van jurylid Bernard Proot, DelRey. Deze zaak staat bekend om zijn koninklijke keuze aan zoetigheden, maar misschien het meest indrukwekkend zijn de hoeveelheid aan pralines met verschillende smaken. Het zijn net deze kleine delicatessen waaraan de kandidaten zich in deze halve finale moeten wagen.

Maar niet voor ze een uitgebreide rondleiding hebben gekregen in het atelier van DelRey. Normaal verboden voor pottenkijkers, maar voor de halve finalisten maakt Bernard graag een uitzondering. Zonder het te beseffen krijgen de bakkers van hem alle technieken uitgelegd die bij de technische proef van pas zullen komen. Naast de botertruffel met amandelen moet elke kandidaat ook een sierstuk maken waarin de pralines gepresenteerd kunnen worden.

Deze opdracht blijkt een opwarmertje voor de creatieve proef in het MeesterBakker-atelier waar Nancy, Ellen, Jurgen en Elke de taak krijgen een groot chocoladestuk te maken. Een opdracht die hen bevende handjes bezorgt. Maar net dat kunnen de kandidaten missen als kiespijn bij zulk precisiewerk. Terwijl Nancy zich volledig gooit in het vissenthema, Elke en Jurgen zich laten inspireren door de natuur, kiest Ellen voor een riskant abstract stuk. Het is erop of eronder: wie slaagt erin de jury met verstomming te slaan en wie moet – net voor de eindmeet – het MeesterBakker-atelier verlaten?