Superbink Louis Talpe aan Sofie haar zijde in ‘De Keuken van Sofie’

vrijdag, 11 april, 2014 - 13:30

We starten de week met een gerecht van zijn bomma waar hij als kind verzot op was: Zwitserse schijf met groentjes en gebakken aardappelen.

Dinsdag vertelt Louis me dat hij niet houdt van avocado en van te gekruide gerechten. Ik ken geen genade en stel voor om gegrilde steak met salsa van avocado en polenta crème te maken. Het eindresultaat ziet er kleurrijk en smaakvol uit… maar wat vindt Louis?

Woensdag is een schot in de roos, want dan passeert Louis’ lievelingsgerecht de revue: een ‘recht-door-recht-aan’ aspergesoep. Tot op heden voelde Louis zich niet meteen geroepen om veel in de keuken te staan, maar daar begint stilaan verandering in te komen. Waar een ‘Keuken van Sofie’-kuur zoal niet goed voor is! :)

Na drie dagen heb ik nog steeds niet genoeg van deze bink naast me en samen zetten we een stapje in de wereld! Onlangs at Louis in Nederland een eenvoudige visfilet met een heerlijk sausje. Ik vind dit een prima plan en samen maken we kabeljauw filets met puree. Louis vindt het gerecht geweldig, zeker wanneer we het afwerken met een vers dragon sausje.

De week vliegt voorbij en vrijdagavond brengen we een ode aan Louis’ favoriete zoete zonde: de zelfgebakken wafels van zijn grootmoeder. Het familiegeheim wordt voor de eerste keer in de openbaarheid gebracht én gedeeld met de kijker… het resultaat is verbluffend. You should definitely try this at home!

 

Heel veel kijkplezier!

 

X Sofie