The Taste - Ontdek het team van Gert

donderdag, 7 november, 2013 - 15:04

Peggy Hemelaers (40) uit Lommel

Goedlachse Peggy is kapster van opleiding en baatte 15 jaar lang met hart en ziel een eigen salon uit. Nu ze haar zaak heeft stopgezet, wil ze van die andere grote passie haar beroep maken: koken. In The Taste wil ze voor zichzelf haar kookkwaliteiten én daarmee haar toekomstmogelijkheden in kaart brengen. Want Peggy staat positief in het leven en wil ervoor gaan maar ze heeft geen culinaire opleiding gehad en dat maakt haar af en toe onzeker. Alles wat ze weet en kan, komt uit zelfstudie. Elk restaurantbezoek is als het ware een workshop voor haar. Gerechten die ze lekker vindt, probeert ze achteraf thuis na te maken tot het goed zit.

Haar ‘zeetje op een lepeltje’ zat van de eerste keer goed. Gert vond de Japanse gemarineerde tonijn met tartaar van oester, lamsoor en zeekraal heel lekker en gaf Peggy zonder veel twijfelen een plaats in zijn team.

Loïc Van Impe (19) uit Tervuren

Loïc heeft twee grote passies: muziek en koken. Hij speelt gitaar in een hardrock-punkband en koken is voor hem pure rock & roll. Het culinaire zit in zijn genen: zijn moeder, vader én oom zijn kok en al van kinds af aan doet hij zelf niet liever dan in de potten roeren, bij voorkeur met verse ingrediënten uit zijn eigen groenten- en kruidentuin. Maar zijn moeder ziet Loïc liever een andere weg inslaan dan kok te worden, want ze weet uit ervaring wat horeca-werktijden kunnen doen met je sociaal leven. Daarom heeft Loïc op advies van zijn ouders voor een opleiding aan de filmschool gekozen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en hij deed tóch auditie voor The Taste. Loïc wil zichzelf, zijn ouders en – waarom niet - ook de rest van Vlaanderen bewijzen dat hij in de keuken thuishoort.

Loïcs persoonlijke verhaal, zijn passie voor smaken en enorme gedrevenheid, lieten geen van de chefs onberoerd. Maar van zijn Mechelse koekoek met quinoa van spinazie, aubergine en venkel werd vooral Gert al bij de eerste hap stil.

Christine Van Imschoot (46) uit Oosterzele

Foodblogger Christine houdt van lekker eten en van lekker koken. Ze houdt van de Italiaanse keuken, van verse look, het ontdekken van nieuwe smaken en het proberen van verrassende combinaties. En vooral: haar culinaire liefde wil ze delen met anderen. Elke dag opnieuw tovert ze voor haar gezin een voor- én hoofdgerecht op tafel en in het weekend vindt ze niets leuker dan vrienden te verwennen met lekker eten. Christine is volop bezig met koken: ze is foodblogger, heeft al een paar eigen kookboeken geschreven, geeft kookworkshops en koestert een grote droom om ooit een eigen kookprogramma te presenteren. In 2014 studeert ze af als kok aan Spermalie in Brugge en met The Taste hoopt ze nu alvast een paar deuren te openen in de culinaire wereld.

Haar bloemkoolcrème met kort gebakken zeeduivel in curryboter, warm gepekelde komkommer, Indische crumble, sinaasappeldressing, saffraanyoghurt en gekonfijte sinaasappelschil dat ze op een lepeltje presenteerde zette alvast 1 belangrijke deur open… die naar het team van Gert.

Jordy De Raedt (19) uit Oostakker

Jordy is nog niet heel lang afgestudeerd als kok en werkt momenteel op freelance basis. In zijn vrije tijd speelt hij tennis en ooit wilde hij voor een professionele sportcarrière op topniveau gaan. Die droom heeft hij echter laten varen, maar de competitiegeest zit er nog altijd in. In zijn culinaire toekomst streeft hij ook naar niets minder dan de top. Jordy is nog jong, maar bulkt van de ambitie en het zelfvertrouwen. Hij weet heel goed wat hij wil en wat hij niet wil. Zo was er maar één team waarin hij terecht wilde komen… dat van Gert De Mangeleer.

Zijn lepel met aïoli mousseline, belegd met kreeftensneden en geglaceerde groene asperges moest dus uiteindelijk maar één iemand imponeren. En dat doel heeft hij alvast met glans bereikt.