The Taste - Ontdek het team van Wout

donderdag, 7 november, 2013 - 15:48

Joeri Heggerick (21) uit Merksem

Joeri kreeg de liefde voor het koken letterlijk met de paplepel mee en werkt momenteel als souschef in het restaurant van zijn ouders. Hij heeft een oneindige passie voor het combineren van producten en het creëren van nieuwe smaken. Op zijn jonge leeftijd heeft Joeri al aan verschillende culinaire wedstrijden meegedaan én daarvan ook al een mooi aantal gewonnen. Bij The Taste was het zijn grootste vertrouwenspersoon en fan die hem heeft ingeschreven: zijn vader Nico. Joeri ziet dit programma als een unieke kans om bij te leren van grote sterren aan het Vlaamse culinaire firmament en die kans wil hij uiteraard met beide handen grijpen.

Met zijn ravioli van langoustines met asperges, zeekraal en beurre blanc, geparfumeerd met citroenverbena verdiende Joeri een van de felbegeerde plaatsen in het team van Wout.

Kim Malfait (23) uit Oud-Turnhout

De altijd vrolijke spring-in-‘t-veld Kim houdt enorm veel van koken en lekker eten. Naast deze grote passie, zijn haar vriend en hun zoontje van 1,5 jaar haar allergrootste liefdes. Kim volgde op de middelbare school de richting Sociale en Technische wetenschappen en kreeg toen 4 uur per week kookles. Daar kreeg ze de belangrijkste basistechnieken mee en leerde ze haar eerste eenvoudige gerechten klaarmaken. Het is daar dat haar passie voor de keuken is ontstaan. In The Taste hoopt ze nu van sterrenchefs en collega-koks op korte tijd veel bij te leren. Want Kim werkt nu als dienster, maar haar culinaire ambities reiken veel verder dan de zaal.

Met de eenvoud van tagliatelli met kip, spek en verse spinazie in een getomateerd roomsausje en geroosterde pijnboompitten veroverde ze het hart van Wout Bru en daarmee ook een plaats in zijn keuken.

Siegfried Van Den Berg (49) uit Sint-Niklaas

Charmante levensgenieter Siegfried gaat immer vrolijk en met een gezonde dosis zelfvertrouwen door het leven. Hij verdient de kost als operator in een fabriek en verdeelt zijn vrije tijd tussen zijn grote liefdes: zijn vrouw, zijn verzameling oldtimers en zijn liefde voor lekker eten. Tijdens de weekends kookt Siegfried geregeld voor vrienden en familie en verzorgt hij ook de catering op feestjes. Siegfried laat zichzelf niet graag opjagen in de keuken. Zelfs als het allemaal niet loopt zoals het moet, blijft hij rustig, want koken is en blijft voor hem pure ontspanning.

Zijn langoustine in eigen jus met fijne groentjes en puree van aardpeer maakte op alle 4 de chefs indruk. Hij had dus de keuze tussen Gert en Wout en hij twijfelde niet: Siegfried stapte in het team van Wout, zijn favoriete Vlaamse chef.

Rosario Butera (27) uit Anderlecht

Rosario houdt van pure Zuiderse smaken: met kerstomaten, olijfolie en verse oregano eert hij bij het koken graag het verhaal van zijn afkomst. Al vanaf zijn 15 jaar is deze Italiaanse Brusseleer gepassioneerd met koken bezig. Het was zijn grote jeugdidool Steven Seagal die hem met zijn rol in Under Siege de keuken in dreef. Vandaag, op zijn 27e, is hij chef-kok in de directiekeuken van de UCB maar hij vertrouwt op zijn eigen handen als zijn krachtigste ‘wapens’ om ooit nog een hoger niveau te bereiken.

Wout viel bij de audities als een blok voor zijn gekonfijt zuiders tomaatje met tartaar van sardientjes en balsamico van Trebbiano druiven.